To dotyczy wszystkich chinoli....Jak dla mnie ten Delfin to taki samochód na kilkuletni leasing. Nie wyobrażam sobie kto to potem odkupi,
To dotyczy wszystkich chinoli....Jak dla mnie ten Delfin to taki samochód na kilkuletni leasing. Nie wyobrażam sobie kto to potem odkupi,
Mój doradca sprawdzał jak maja zaplanowany transport i na podstawie tego mówił przybliżoną date, jak zaczęło się opóźniać to pobawiły sie pokrętne tłumaczenia. Mówił coś o problemach z homologacją, co jest dziwne troche bo testówki jeżdżą normalnie są zarejesrtowane no chyba żę chodzi o wersje boost. Ktoś na FB pisał że to przez strajki w porcie. Nie wiem ale najgorsze jest to że sprzedaliśmy jedno auto z nadzieją że odbierzemy Surfa i tak zostaliśmy z jednym samochodem co jest momentami męczące no ale lato jest wiec nie jest źle gorzej byłoby zimą.Auto zamówione w Zasada-Cichy (Wawa), Doradca handlowy nie chce obiecywać konkretnych terminów, zapytany o jakieś przybliżone daty, odpowiedział że samochody są w procesie dystrybuowania do dealerów i jeśli będzie miał jakieś pewne informacje będzie natychmiast kontaktował się w tej sprawie. Szacuje jedynie że może to być pierwszy lub drugi tydzień lipca. Dodał też, że jeśli auto będzie już u nich, to i tak potrzebują nieco czasu na przygotowanie auta do wydania klientowi. Dlatego jestem trochę zdziwiony że obiecują Ci konkretne terminy odbioru, kiedy nie mają nawet auta u siebie.
Po przygodach z francuską motoryzacją w tym jednym elektrykiem i możliwością zakupu peugeota e208 czyli kolejnego francuza to ja już wolałem wybrać chińczyka z nadzieją ze chińczyki umieją w elektryki i są do dopracowane rozwiązania także czas pokaże.Jak dla mnie ten Delfin to taki samochód na kilkuletni leasing. Nie wyobrażam sobie kto to potem odkupi, gdy pod maską jest "Pierwszy na świecie produkowany masowo elektryczny układ napędowy 8 w 1, który łączy wszystkie niezbędne elementy w jednym module". Widzieliście jak to wygląda? Przecież po gwarancji każda byle pierdoła będzie się kończyła wymianą całego silnika z osprzętem. No chyba, że będzie super tani, albo mega niezawodny.
Akurat Surf i BYD nie bardzo.Po przygodach z francuską motoryzacją w tym jednym elektrykiem i możliwością zakupu peugeota e208 czyli kolejnego francuza to ja już wolałem wybrać chińczyka z nadzieją ze chińczyki umieją w elektryki i są do dopracowane rozwiązania
"Za" przemawia też technologia jednego koncernu: silnik, akumulator made in BYD, oczywiście za taką cenę nie można mieć wszystkiego, ale auto w stosunku do ceny: ma dobre parametry, jest dobrze wyposażone, długa gwarancja, itd...Po przygodach z francuską motoryzacją w tym jednym elektrykiem i możliwością zakupu peugeota e208 czyli kolejnego francuza to ja już wolałem wybrać chińczyka z nadzieją ze chińczyki umieją w elektryki i są do dopracowane rozwiązania także czas pokaże.
Nie chodzi mi o soft tylko całą resztę. Ale co do softu to raczej poprostu są niedopracowania, bo soft jest zawansowany aplikacja do sterowania samochodem zdalnie, kluczyk w telefonie itd. Apki mozna różne instalować w aucie bo infotainment opiera sie na androidzie.Akurat Surf i BYD nie bardzo.
Soft wymaga mocnego dopracowania, nawet zużycia nie potrafią liczyć i temperatury w klimie ustawić....
Obiecują to niedługo poprawić, te błędy są pokazywane w pojazdach testowych, i z tego co mówią testerzy, BYD oczekuje od nich feedbacków co należy zmienić/poprawić w tym modelu. W takim razie chyba należy dać szansę BYD, tym bardziej że auto w PL jeszcze nie trafiło do rąk klientów.Akurat Surf i BYD nie bardzo.
Soft wymaga mocnego dopracowania, nawet zużycia nie potrafią liczyć i temperatury w klimie ustawić....
Nie mówię że nie, sam planuję kupić (wynająć) Surfa w miejsce Springa.Obiecują to niedługo poprawić, te błędy są pokazywane w pojazdach testowych, i z tego co mówią testerzy, BYD oczekuje od nich feedbacków co należy zmienić/poprawić w tym modelu. W takim razie chyba należy dać szansę BYD,
aktualizacje są OTA, więc co miałoby stać na przeszkodzie abyś ją otrzymał, jeśli się pojawi?Nie mówię że nie, sam planuję kupić (wynająć) Surfa w miejsce Springa.
Ale nie jestem przekonany że te poprawki zrealizują jak obiecują i wgrają ja również tym, którzy już auto kupili.