Nolte

Zadomawiam się
Nie każda aktualizacja jest daleko idąca.
Fakt, że teraz mają duże opóźnienie, ale w końcu wyślą nową wersję.

A map nowych nie dostaje przy aktualizacji?

Niech dadzą znać, jak już zmienią coś na poważnie, tak żeby naprawiało ewidentne braki w stosunku do europejskich samochodów.

Czyli np.:
-licznik zużycia na CAŁEJ trasie od momentu skasowania
-ustawienie klimy w stopniach Celsjusza

Mam duże wątpliwości czy tego dożyję.
jednocześnie przyznajesz że Kia nie ma aktualizacji daleko idących i może kiedyś dadzą poważniejszą, to dlaczego ma być inaczej w przypadku BYD? Tym bardziej że w PL jeszcze klienci nie otrzymali swoich Surfów, który jest świeżo po europejskiej premierze, a Ty oczekujesz już aktualizacji daleko idących. Dajmy im szansę :)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Po przygodach z francuską motoryzacją w tym jednym elektrykiem i możliwością zakupu peugeota e208 czyli kolejnego francuza to ja już wolałem wybrać chińczyka z nadzieją ze chińczyki umieją w elektryki i są do dopracowane rozwiązania także czas pokaże.
Ja mam e208 (prawie 3-latek, 41k km). Zero problemów.

Ironeska

Fachowiec
Czyli np.:
-licznik zużycia na CAŁEJ trasie od momentu skasowania
-ustawienie klimy w stopniach Celsjusza

Mam duże wątpliwości czy tego dodożyję.
Która to marka i w którym modelu ma ustawienia klimy w °C ??

Ev3

Pionier e-mobilności
jednocześnie przyznajesz że Kia nie ma aktualizacji daleko idących
Wręcz przeciwnie - opisałem Ci zmianę w nawigacji, która była bardzo daleko idąca.
Co nie znaczy, ze KAŻDA aktualizacja przyniesie podobne zmiany.
i może kiedyś dadzą poważniejszą, to dlaczego ma być inaczej w przypadku BYD?
Ale to nie ja pisałem, że w BYD dadzą to co wymieniłem w aktualizacji......

A oczekuję choćby dlatego, że każdy normalny samochód ma to w standardzie od samego początku, więc nie musi dostawać tego żadną aktualizacją.
BYD jest inny, mocno zacofany pod tym względem.

Ev3

Pionier e-mobilności
Która to marka i w którym modelu ma ustawienia klimy w °C ??
????
Poważnie pytasz?
Automatyczna klima jest obecnie praktycznie standardem.

A jeśli BYD twierdzi, że nie ma problemów hardwareowych aby to działało, to fakt że tego nie robili od razu, działa mocno na och niekorzyść.
No chyba że kłamią.

jarqu

Posiadacz elektryka
????
Poważnie pytasz?
Automatyczna klima jest obecnie praktycznie standardem.

A jeśli BYD twierdzi, że nie ma problemów hardwareowych aby to działało, to fakt że tego nie robili od razu, działa mocno na och niekorzyść.
No chyba że kłamią.
Kiedyś miałem citroena z automatyczna klimatyzacją i tez były normalnie stopnie ale później mi powiedziano że to nie stopnie Celsjusza tylko takie tam stopnie orientacyjne i rzeczywiście tak było w instrukcji. Mimo ze wyglądało jak stopnie Celsjusza to wcale nimi nie było.

Nolte

Zadomawiam się
Wręcz przeciwnie - opisałem Ci zmianę w nawigacji, która była bardzo daleko idąca.
Co nie znaczy, ze KAŻDA aktualizacja przyniesie podobne zmiany.

Ale to nie ja pisałem, że w BYD dadzą to co wymieniłem w aktualizacji......

A oczekuję choćby dlatego, że każdy normalny samochód ma to w standardzie od samego początku, więc nie musi dostawać tego żadną aktualizacją.
BYD jest inny, mocno zacofany pod tym względem.
Dyskusja dotyczyła samych aktualizacji, zapytałeś zaskoczony czy Surfie OTA też? Więc odpowiedziałem Ci że tak, że być może będą też poważniejsze aktualizacje które spełnią oczekiwania użytkowników. Ten model od początku z założenia producenta, ma takie ustawienia klimy a nie inaczej (jak wspomniany wyżej, przez @jarqu Citroen) i nigdzie w opisach/instrukcjach nie ma wzmianki że ustawienia powinny być w °C. Więc wybierając akurat takie auto, zgadzam się na to lub nie i wybieram inny samochód. A to, że wielu dziennikarzy na premierze w Rzymie powtarzało iż BYD oczekuje od ich feedbacki i obiecywał że postara się to zmienić. A m.in. zgłaszali do BYD ustawienia klimy w °C, to ja osobiście mam nadzieję że będą takie aktualizacje które to zmienią. Jeśli nie, trudno, wybierając takie auto byłem świadomy że ten typ tak ma. A nadzieja umiera ostatnia :)

Nolte

Zadomawiam się
a jeśli już tak wymagamy lub marzymy co miałoby znaleźć się w aktualizacjach.... Ja bym sobie życzył w pierwszej aktualizacja aby Surf zyskał funkcję "oko Boga", który ma być nawet w najtańszych modelach BYD 😁

na foto testowa jazda Surfa z Okiem Boga

Attachments

• obraz_2025-07-03_100153783.png
    obraz_2025-07-03_100153783.png
    646,1 KB · Liczba wyświetleń: 10
Last edited:

damientrue

Nowy na Forum
Czy ktoś już odebrał swojego Dolphin Surf (w sumie to interesuje mnie wersja Boost, ale przydadzą się informacje o wszystkich wersjach)? Bo pojawia się coraz więcej informacji, że dealerzy ostatnio ciągle przesuwają terminy odbioru.

Henryk1957

Zadomawiam się
a jeśli już tak wymagamy lub marzymy co miałoby znaleźć się w aktualizacjach.... Ja bym sobie życzył w pierwszej aktualizacja aby Surf zyskał funkcję "oko Boga", który ma być nawet w najtańszych modelach BYD 😁
Taaa a potem stwierdzą, że sprzężenie z DeepSeek nie gwarantuje bezpieczeństwa danych i z dnia na dzień będzie jak z Huaweiem tylko tutaj wywalą Carplay i Android Auto.