Byd -wizyta w salonie

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
W Katowicach sprzedawca nawet się zainteresował. Jednak rozmowa przestała mieć sens, kiedy na moje stwierdzenie, że podawany czas ładowania 36 minut w zakresie 10-80 to długo, odpowiedział 'niewiele modeli potrafi szybciej'. Trzeba kompletnie nie ogarniać tematu, żeby się nabrać na taką ściemę. To nie kampania wyborcza, szanujmy się trochę.

Ev3

Pionier e-mobilności
Trochę jestem związany z handlem i wydawało mi się do tej pory że jak klient okazuje jakieś oznaki zdecydowania to raczej się go nie wypuszcza tak łatwo albo przynajmniej pobiera leada i się go dalej urabia.
W motoryzacji to z reguły nie działa.
No może jak będziesz chciał od razu 10 kupić, to się ktoś zainteresuje.

A co dopiero w salonach marek, które nie są w stanie się opędzić od klientów...

kubatar

Pionier e-mobilności
Oj tam, oj tam. Teraz tak jest wszędzie. Jak w Tesli rozmawiałem z handlowcem to wiedział mniej od mnie. W Toyocie jest chyba jeszcze gorzej, parcie na klienta i sprzedaż mają straszne tylko argumentów brak. Kup pan Toyotę bo to Toyota, a wiadomo, że Toyota jest najlepsza :)
Mnie w KIA koleś przekonywał że technologia aut na wode istnieje ale koncerny tego nie wprowadzaja bo sie nikomu nie oplaca. Ale ze tech ologia juz jest.
Więc jakaś tam "wiedzę" mają w tych salonach 😄

ElementBN

Zadomawiam się
Oj tam, oj tam. Teraz tak jest wszędzie. Jak w Tesli rozmawiałem z handlowcem to wiedział mniej od mnie. W Toyocie jest chyba jeszcze gorzej, parcie na klienta i sprzedaż mają straszne tylko argumentów brak. Kup pan Toyotę bo to Toyota, a wiadomo, że Toyota jest najlepsza :)
Też tak miałem, w dodatku nie znał odpowiedzi na nurtujące mnie pytania :) Chyba trafiłem na świeżaka.

Edek

Zadomawiam się
Zamówienie auta też ciekawe w formie wyślij Pan maila co tam chcesz Pan zamówić a my łaskawie odpiszemy.
oooo oo tak własnie tak było. Wyślij pan maila to odpisze.
Zajechałem na szybości od razu na Wilanów, ale tam nawet nie wie wiadomo jak sie zaparkować w poblizu tego saloniku, wiec zrezygnowałem... jeszcze grochowska zostaje, ale to moze w nastepny tydzien. chociaz salonik na parterze biurowca brzmi interesująco...

Ja na jazde probną przez neta zostawiłem namiary jakoś w marcu. z końcem kwietnia dostałem maila czy dalej jestem zainteresowany, odpisałem ze tak. W połowie maja koleś zadzwonił ze kontaktuje się w sprawie maili...
oni chyba to robią specjalnie aby sprzedaż europejczyków nie spadła. taki koń trojański, bo przecież dealerem jest ta sama firma co innych marek "europejskich".

Tak się zastanawiam czy napisanie maila bezposrednio do BYD cokolwiek da :)

Edek

Zadomawiam się
A co dopiero w salonach marek, które nie są w stanie się opędzić od klientów...
byłem w 2x Kia oraz 2x Hyundai.
plus telefonicznie z 2x kia w innych miastach.
Zdecydowanie in + dla tych salonów pod względem obsługi i zainteresowania się klientem.
A w BYD byłem intruzem :)

Ev3

Pionier e-mobilności
oni chyba to robią specjalnie aby sprzedaż europejczyków nie spadła. taki koń trojański, bo przecież dealerem jest ta sama firma co innych marek "europejskich".
I tam masz dokładnie tak samo.
A wręcz VW olewał mnie bardziej, bo z byd ktoś nawet oddzwonił w końcu....
Dealer ten sam.