Carwow drag race - najszybsze Tesle

nabrU

Moderator

Matt Watson featuring RSEV i naszego szefa Tesla Owners UK ;)

P.S. Widać też 'kaszanę' auto wycieraczek Tesli, choć z drugiej strony szybko było :cool:

Last edited:

carinus

Fachowiec
Benzyna już śmierdzi chemią a nie benzyną
A wydechy... Na początku w Harleyu mialem głośne i z rok wytrzymałem. To pierdzielenie i dziecinada. Bulgot VTvina czy V8 jest dobry na złoty a nie na osiedla i parkingi. To jak spojler wielkości parapetu w Maluchu.
Podziwiam Cię za taką wytrzymałość. Sam jeżdżę sport-tyrystykiem i najchętniej zatkałbym wydechy żeby po 400km głowa nie pękała z bólu. Nadal sporo tego jeździ co najpierw słychać, a potem widać. O sportach nie wspomnę.
Jest gdzieś w okolicach Kołobrzegu jakaś ładowarka z chademo?

Bronek

Pionier e-mobilności
Wymyślono patenty z elektrycznym otwieraniem wydechów , jak w Tesli pierdzenie czy megafon. Jak jedziesz 2 km to ok,, wioche można robić. Ale jak kilkaset......
CHademo w Kołobrzegu? To tak jak byś minie spytał o kwatery lub o wodę w Baltyku. Nigdy w okolicy się nie ładowałem i nawet nie śledzę tematu. A nad morzem byłem u nas z 3 lata temu
Wiem że jest w Koszalinie bo syn tam czasem ładuje

carinus

Fachowiec
Jadąc z Zielonej mam ostatni punkt ładowania w Szczecinie a później kompletna pustynia z tym złączem. Widzę że miałeś Laefa, więc byłem pewny że masz obcykane jakieś pewne lokalizacje o których mapy nie informują.

Bronek

Pionier e-mobilności
Leaf nie na trasy był, a pod domem na 6 lat z EV nigdy się publicznie.... nie ładowałem. Mam to zapewnione w domu :)
Koszalin pod galerią Emka raz odwiedziłem. Leafem.
Gdzie jest CHademo, to można sprawdzić w wielu aplikacjach. Jak pisałem bez problemu syn z Koszalina do Holandii zajechał. Trwało to o wiele dłużej ale nie dlatego że brak CHademo na Zachodzie, ale że Leaf 40 bierze tylko 50kW

Bronek

Pionier e-mobilności

Matt Watson featuring RSEV i naszego szefa Tesla Owners UK ;)

P.S. Widać też 'kaszanę' auto wycieraczek Tesli, choć z drugiej strony szybko było :cool: