Jak popatrzeć na znane kanały moto na YT, to większość guru jednak nie trawi elektryków. Jak dla mnie to zwisa mi i powiewa czyjeś podejście do tego tematu. W sumie im mniejszy tłok przy ładowarkach, tym lepiej dla nas.
Tak, tylko już sporo ma Teslę i głownie nią jeździ tylko z tym się nie pokazują bo ich odbiorcy wola hejt EV. Ostatnio oglądałem akurat ten film Stradale i taki fragment
Tylko 2 komentarze ze słowem Tesla:
"Pewnie Tesla grubego by zjadła tego gtsa na 1/4 😅"
"Tesla porządne auto XDDDDDD gruby sie chyba w łeb uderzył"
Na kanale nadal będzie zachwycanie się dźwiękiem wydechów bo ich biznes się na tym opiera.
W stanach już do tego dojrzeli i w garażach gdzie stoi sporo fajnych aut stoi też jakiś fajny elektryk. Jak kogoś stać to np Rimac albo przynajmniej dojdzie jakaś hybryda typu
Koenigsegg Gemera

Fascynaci dźwięku wydechu nie mają już problemu z elektrykami. Jak komuś tego dźwięku i zapachu brakuje to sa odpowiednie zestawy dźwiękowe i perfumy o zapachu benzyny.
Ale u nas jeszcze długo guru użytkowników aut za 50tys będą publicznie anyEV i raczej będzie tak dopóki na rynku choćby wtórnym nie pojawia się porządne elektryki w tym budżecie i nie będzie obawy że z dnia na dzień mogą stracić większość wartości gdy bateria odmówi posłuszeństwa.