Carwow drag race - najszybsze Tesle

nabrU

Moderator

Matt Watson featuring RSEV i naszego szefa Tesla Owners UK ;)

P.S. Widać też 'kaszanę' auto wycieraczek Tesli, choć z drugiej strony szybko było :cool:

Last edited:

nabrU

Moderator
Od jakiegoś czasu X i S są w UK sprzedawane tylko jako LHD więc są bardzo minimalne szanse na taki egzemplarz jak Twój.
Co do pogody to taki kraj ;). Ale przynajmniej śniegu i mrozu mamy niewiele (albo w ogóle) w zimie, więc nam zasięgi tak nie spadają :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Od jakiegoś czasu X i S są w UK sprzedawane tylko jako LHD więc są bardzo minimalne szanse na taki egzemplarz jak Twój.
Co do pogody to taki kraj ;). Ale przynajmniej śniegu i mrozu mamy niewiele (albo w ogóle) w zimie, więc nam zasięgi tak nie spadają :p
Wiadomo... Miał kiedyś Plaid X z Niemiec.
Te zawody, to takie zabawy dla zabawy.
Tesle powszednieją, a osiągi wszystkich elektryków już niewielu zadziwiają.
Robi się normalność.. czyli tak jak było z turbinami, dieslami i, hybrydami czy Lpg.
Po prostu samochód inaczej zasilany.
Jak zwykle u nas w mentalnym PRLu bis potrwa to nieco dłużej, ale minimalnie. Szybko przyzwyczajamy się do lepszego. EV są lepsze, przynajmniej dla mnie.

nabrU

Moderator

carinus

Fachowiec
Jak popatrzeć na znane kanały moto na YT, to większość guru jednak nie trawi elektryków. Jak dla mnie to zwisa mi i powiewa czyjeś podejście do tego tematu. W sumie im mniejszy tłok przy ładowarkach, tym lepiej dla nas.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Jak popatrzeć na znane kanały moto na YT, to większość guru jednak nie trawi elektryków. Jak dla mnie to zwisa mi i powiewa czyjeś podejście do tego tematu. W sumie im mniejszy tłok przy ładowarkach, tym lepiej dla nas.
Nie trawią, bo jest więcej odsłon za obrzydzanie, a potem się okazuje że jednak posiadają i jeżdżą.

carinus

Fachowiec
Zauważyłem w naszym lokalnym społeczeństwie zjawisko negowania wszystkiego, czego ograniczony umysł nie potrafi ogarnąć. Począwszy od instalacji PV na BEV kończąc.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak, tylko już sporo ma Teslę i głownie nią jeździ tylko z tym się nie pokazują bo ich odbiorcy wola hejt EV. Ostatnio oglądałem akurat ten film Stradale i taki fragment

Tylko 2 komentarze ze słowem Tesla:
"Pewnie Tesla grubego by zjadła tego gtsa na 1/4 😅"
"Tesla porządne auto XDDDDDD gruby sie chyba w łeb uderzył"

Na kanale nadal będzie zachwycanie się dźwiękiem wydechów bo ich biznes się na tym opiera.

W stanach już do tego dojrzeli i w garażach gdzie stoi sporo fajnych aut stoi też jakiś fajny elektryk. Jak kogoś stać to np Rimac albo przynajmniej dojdzie jakaś hybryda typu
Koenigsegg Gemera;) Fascynaci dźwięku wydechu nie mają już problemu z elektrykami. Jak komuś tego dźwięku i zapachu brakuje to sa odpowiednie zestawy dźwiękowe i perfumy o zapachu benzyny.

Ale u nas jeszcze długo guru użytkowników aut za 50tys będą publicznie anyEV i raczej będzie tak dopóki na rynku choćby wtórnym nie pojawia się porządne elektryki w tym budżecie i nie będzie obawy że z dnia na dzień mogą stracić większość wartości gdy bateria odmówi posłuszeństwa.

Bronek

Pionier e-mobilności
Benzyna już śmierdzi chemią a nie benzyną
A wydechy... Na początku w Harleyu mialem głośne i z rok wytrzymałem. To pierdzielenie i dziecinada. Bulgot VTvina czy V8 jest dobry na złoty a nie na osiedla i parkingi. To jak spojler wielkości parapetu w Maluchu.

A zresztą.. W EV i ICE można mieć to i to

A moja nawaliła

Last edited: