danielm
Pionier e-mobilności
w kasie? to nie ich ładowarka, w dupie to mająZ aplikacji jej nie uruchomisz, na to wygląda. Może w kasie Ci pomogą? Albo powiedzą, że nie działa.
w kasie? to nie ich ładowarka, w dupie to mająZ aplikacji jej nie uruchomisz, na to wygląda. Może w kasie Ci pomogą? Albo powiedzą, że nie działa.
Jak tam wypad do Żnina? Działa ten Orlen?w kasie? to nie ich ładowarka, w dupie to mająnie chce się łądować bo auto mam naładowane, tylko tam pojade, sprawdze w którym miejscu stoi i wracam do domu
tydzień temu byłem na testach w lućmierzu, starczy mi testów na razie
![]()
ja wiedziałem że tam nie działa ale się przejechałem dla przetestowania. wjeżdzam na parking, robie rundke dookoła i nie widzę gdzie to zbudowali. pan z obsługi stacji komuś tankował gaz i macha mi ręką gdzie mam jechać. cwaniakJak tam wypad do Żnina? Działa ten Orlen?
W aplikacji nadal nieaktywny.
Dzisiaj pierwszy raz miałem zderzenie z elektrorzeczywistością.
Zostawiłem rodzinę i podjechałem do Inowrocławia na Greenway. "Godzinka razem z dojazdem i powrotem, to już nie będzie trzeba stawać przy powrocie." Podpiąłem się, wystartowałem ładowanie i "nawiązywanie połączenia" trwało zbyt długo. Po paru minutach zadzwoniłem pewny siebie na infolinię i poprosiłem o włączenie CCSa. Bateria gorąca, 30% naładowania, 150kW, LETS GO! 10-15 minut i odjeżdżam. Nic bardziej mylnego. Po zdalnym włączeniu sesji, restarcie ładowarki, podnoszeniu kabla przy nawiązywaniu łączności w deszczu Pan bardzo uprzejmym głosem powiedział mi, że ładowarka nie widzi mojego samochodu, nic więcej nie może zrobić i mogę się ładować z AC. Proszę, oto kupon na 10kWh. Tylko, że mam plany na ten dzień i nie pasuje mi spędzać 3h na ładowarce.
Postanowiłem spróbować szczęścia na Elo.City w Barcinie. Ustawiłem Supercharger w Ciechocinku w nawigacji i pojechałem. Chyba po paru minutach wyłączył podgrzewanie, bo nie dojechałbym do SC. Instalacja aplikacji, dane karty itd. Ładowanie początkowo podjechało do 100kW, ale szybko spadło do 75 i potem bardzo powoli rosło. Doszło chyba do 90 kiedy się odłączyłem. Tzn dwa razy wyskoczył błąd w ładowarce i wyłączyło mi ładowanie. Doładowałem się aż za dużo, do 80%. Po przyjeździe do Poznania to okazało sie w sumie o 22% za dużo, ale wtedy chciałem mieć zapas, żeby znowu nie utknąć bez ładowarki.
Podczas gdy po raz drugi przerwało mi ładowanie i podłączałem się ponownie, podjechał Pan w pickupie i powiedział, że jeśli jest jakiś problem to w kasie na stacji mi pomogą. Wątpię, żeby mogli coś wiecej zrobić niż to co robiłem. Krótka rozmowa na temat tego, że Pan kupił żonie elektrycznego iX i pytał czy przejedzie 600km tak jak deklarują. Odpowiedziałem, że nawet w benzynowych nie przejedzie tyle ile deklarują, ale nie było czasu na pogaduchy, bo padał deszcz i wiał wiatr. Powiedziałem, że sobie poradzę i Pan pojechał.
Czyli w sumie to zapłaciłem więcej, ale za to było bardziej stresująco i zmarnowałem dodatkową godzinę. Nie było groźby lawety, ale utknięcie gdzieś na pół dnia też mi się nie uśmiechało.
Choćby lało i wiało, a może nawet tym bardziej, to nie wyjadę więcej z mniej niż 100%. Chyba, że będę nocował to się doładuję na gniazdku 230V.
Nie mogę znaleźć na forum za bardzo informacji na temat tej sieci.
Jakie mają cenniki?
Wygląda na to, że tylko sprzedają ładowarki i zarządzają płatnościami, ale nie mogę znaleźć ani cennika, ani mapy ładowarek na ich stronie.
Akurat mam jedną ładowarkę po drodze i zastanawiałem się czy warto instalować apkę i rejestrować w systemie jeśli będę korzystał raz na ruski rok.
Ktokolwiek używał, ktokolwiek wie?
Przejeżdżałem tamtędy i chyba widziałem świecący ekran z daleka. Nie da się tego uruchomić z jakiegoś RFID?ładowarka wygląda na sprawną, grzybek awaryjny nie jest wciśnięty ale oczywiście w apce nie widać więc nic nie zrobie.
orlen od roku zapowiada wprowadzenie kart RFID ale tylko i wyłącznie flotowych. dla zwykłego Kowalskiego nie.Przejeżdżałem tamtędy i chyba widziałem świecący ekran z daleka. Nie da się tego uruchomić z jakiegoś RFID?
Przy okazji. Ładowarka EloCity niby ma możliwość płacenia kartą, ale był tam błąd, tryb serwisowy czy coś takiego, więc nie dało się z tej opcji korzystać.
Akurat ona uratowała mi tyłek, a Greenway wbił sztylet w plecy.
Zastanawiam się jeszcze czy gdybym w Inowrocławiu zrestartował samochód to czy coś by to pomogło. Jeszcze nigdy tego nie robiłem od zakupu. Inna sprawa, że wieczorem podjechałem na Wiatraczną i tam bez problemu na CCS się ładowałem, więc o co chodziło z tym błędem komunikacji???
A sprawdzałeś w plugshare czy inni po Tobie mieli tak samo?Zastanawiam się jeszcze czy gdybym w Inowrocławiu zrestartował samochód to czy coś by to pomogło. Jeszcze nigdy tego nie robiłem od zakupu. Inna sprawa, że wieczorem podjechałem na Wiatraczną i tam bez problemu na CCS się ładowałem, więc o co chodziło z tym błędem komunikacji???
To było wczoraj, więc jeszcze nie ma nowych wpisów. Były wpisy dwa dni wcześniej, że Enyaq się ładował. Aplikacja też nie pokazuje błędów.A sprawdzałeś w plugshare czy inni po Tobie mieli tak samo?