cooler

Pionier e-mobilności
Ja rozumiem że to rozważania czysto teoretyczne :unsure:
Że niby nie da się dojechać? W te wakacje po drodze na Sardynię miałem nocleg obok Wenecji, wcześniej zwiedzanie Wenecji. Dojazd do Wenecji na 1 strzał. Co prawda 14h bo korki, ale bezproblemowy i tanio (przed szaleństwem podwyżek).

Last edited:

Koma

Zadomawiam się
Tak, tyle mówi teoria. Praktycznie wypróbuję w czerwcu. Zobaczę jak moje przewidywania się sprawdzę. Na pewno podzielę się informacjami na forum.

pluto

Pionier e-mobilności
Tak myślałem ;)

Pabloss

Posiadacz elektryka
Możesz już zamówić kartę GreenWay (taki drewnopodobna karta z kodem QR) - dużo prościej przy ładowarce niż klepanie w apce.
Ok dziękuję, tak zrobię. Nie ma jeszcze auta a już planuje w październiku podróż do Włoch. Mam nadzieje że do tego czasu po pierwsze odbiorę moją Teslę, a po drugie zaznajomię się i pozyskam tą "wiedzę tajemną" o ładowaniu na innych ładowarkach niż Tesli.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Ok dziękuję, tak zrobię. Nie ma jeszcze auta a już planuje w październiku podróż do Włoch. Mam nadzieje że do tego czasu po pierwsze odbiorę moją Teslę, a po drugie zaznajomię się i pozyskam tą "wiedzę tajemną" o ładowaniu na innych ładowarkach niż Tesli.
Jak docenisz wygodę ładowania na SuC (brak apek, sprawdzenie zajętości w trakcie jazdy, gęstość stacji za granicą, ilość stanowisk i odpowiednia moc) to Ci się odechcę na zagraniczne wyjazdy szukać alternatyw.
Nawet jak mam nadłożyć parę km aby zjechać z autostrady to zdecydowanie wolę SuC.
Zaleta stacji poza autostradą jest cisza i brak intensywnego światła w nocy, bezcenne podczas noclegu w aucie.
Moja ulubiona stacja na trasie do Włoch:

SkropMe

Zadomawiam się
Panowie może ktoś podpowie bo zauważyłem że rejestrując się na shell recharge wyskoczyła informacja że za pierwsze ładowanie nie pobiorą opłaty. Nie wiem jak to rozumieć czy za całe ładowanie czy tej skromnej opłaty 1.5zł 😅
972B34A2-8E11-4372-8DEA-0227604ACF85.png

tomA

Posiadacz elektryka
Panowie może ktoś podpowie bo zauważyłem że rejestrując się na shell recharge wyskoczyła informacja że za pierwsze ładowanie nie pobiorą opłaty. Nie wiem jak to rozumieć czy za całe ładowanie czy tej skromnej opłaty 1.5zł 😅
View attachment 8903
Nwm ale sprawdzałeś ceny na Shell Recharge. Strasznie słabo to wychodzi. Teraz na GreenWay (bez żadnego abo) jest taka sama cena co na Shell Recharge . Na Power dot jest sensowna cena ale mało ładowarek. Zamawiasz jako osoba prywatna czy na firmę. Mi na firmę zaoferowali 6 zł co miesiąc za kartę.
I mocno się zastanawiam czy jest sens w taka karte zamawiać …..

Oferta:

Standardowa opłata miesięczna za ładowanie elektryczne kartą Shell + SMART PAY w wysokości 6 PLN

§ Standardowa opłata transakcyjna za ładowanie elektryczne kartą Shell w wysokości 1,99 PLN

§ Karta Shell EV, umożliwia płatność za ładowanie pojazdu elektrycznego w Polsce: w sieci ładowarek GreenWay, EV Plus, Ionity, Shell Recharge, ELO.City, GreenFlux, LastMileSolution, Power DOT

§ Opłata za 1 kWh – cena widoczna na ładowarce elektrycznej i w aplikacji Shell Recharge

SkropMe

Zadomawiam się
Jako osoba prywatna zamawiam, tez się zastanawiałem nad cenami ale może coś ruszy kiedyś. Mam podróż do Niemiec a na miejscu tylko ładowarka shella najbliżej wiec zamówiłem