Jakie są obecnie ceny ładowania na superchargerach w Europie?
Interesują mnie głównie Czechy, Słowenia, Słowacja, Austria, Chorwacja.
Powyzsze to ceny dla samochodow innych niz Tesla kozystajacych z SuC.Takie znalazłem ceny SuC od 19 września (co prawda zachodnia Europa ale zawsze coś):
NL - €0,84/kWh (€0,72)
DE - €0,82/kWh (€0,70)
FR - €0,79/kWh (€0,67)
AT - €0,79/kWh (€0,67)
E - €0,71/kWh (€0,55)
CH - CHF 0,77/kWh (0,52)
UK - £0,77/kWh (0,67)
DK - D 6,60/kWh (5,70)
S - S 8,70/kWh (7,50)
NO - N 8,50/kWh (7,30)
BE - €0,89/kWh (€0,74)
FIN - €0,55/kWh (€0,43)
ISL - ISK 78/kWh (59)
LUX - €0,69/kWh (0,46)
Ceny w nawiasie dla posiadaczy Tesli albo abonamentu obniżającego ceny ładowania.Powyzsze to ceny dla samochodow innych niz Tesla kozystajacych z SuC.
Posiadacze Tesli placa mniej.
Z cenami dla posiadaczy Tesli to wlasnie nie wiem jak w tej chwili dziala. We wtorek kiedy nowe ceny juz obowiazywaly to wieczorem w mojej tesli pokazywaly nadal nizsze ceny (w Polsce 2.2 PLN w Niemczech 0.55 EUR). Co ciekawe wczoraj i dziisiaj Tesla w ogole nie pokazuje juz cen (sprawdzalem dzis rano). Dzis moze podjade wieczorem na SuC to sprwadze ile kosztuje ladowanie.Ceny w nawiasie dla posiadaczy Tesli albo abonamentu obniżającego ceny ładowania.
Jeżeli masz możliwość użycia eSIM to polecam aplikację Airalo. Używam jej od ponad roku na całym świecie. Przy zakupie każdej karty dostajesz cashback do wykorzystania przy zakupie kolejnych. Dodatkowo przy zastosowaniu referala (GRZEGO749) dostaniesz 3 USD zniżki przy zakupie pierwszej karty eSIM.Dobra, właśnie się wszystko pozmieniało, dostałem klucze do apartamentu w Bułgariijadę w drugą stronę.
PS. Ktoś ma pomysł na internet w Serbii ? nie mam tam żadnego pakietu, tesla nie ma netu u nich mimo że ma SuC, ale ciężko się jedzie bez netu...
PS. Węgry, Serbia, Bułgaria, Rumunia, ciągle mają SuC za free![]()
No wiec jeździłem dziś przez większość wieczoru tesla i nie ma różnych stawek w równych godzinach. We wtorek jeszcze mi pokazywało tanio po południu. Niestety dziś nawet o 22:10 ceny były wysokie czyli takie same jak za dnia. Tesla SuC są droższe niż inne ładowarki … echhMoże wprowadzili różne stawki w różnych godzinach?