Ciągłe awarie ID5

ewat

Zadomawiam się
W listopadzie 2024 kupiłam ID5, auto zepsuło się od tej pory cztery razy. Pierwszy po pierwszym ładowaniu auta. Cztery razy było holowane na lewecie, bo nie dało się go uruchomić. Wolkswagen Poland ma mnie gdzieś. Nie są w stanie go naprawić. Większość czasu auto spędziło w warsztacie. Dziś po raz kolejny awaria ( nie można go właczyć, nie ładuje się, napis usterka 12v. Czy ktoś też tak ma jak ja? czy ktoś ma pomysł, co ja mogę z tym zrobić? Wyprodukowano wadliwy od początku model i nie są w stanie zlokalizować tej wady.

nabrU

Moderator
Przeniesione.

@ewat można prosić o nie tworzenie nowych wątków na temat tego samego problemu? Ja rozumiem frustrację, ale tworzenie kilku tematów o tym samym problemie go nie rozwiąże.

ewat

Zadomawiam się
Przeniesione.

@ewat można prosić o nie tworzenie nowych wątków na temat tego samego problemu? Ja rozumiem frustrację, ale tworzenie kilku tematów o tym samym problemie go nie rozwiąże.
Jako potencjalny klient VW ID chciałabym wiedzieć o takiej sytuacji i jak sprawę z wadliwym autem załatwia ASO i VW Poland. Myślałam, że wątek na forum ogólnym i forum o ID 5 wiąże się z tematyką, ale oczywiście, dostosuję się.

cooler

Pionier e-mobilności
Przepraszam, czym ten wątek różni się od https://forum.elektrowoz.pl/threads/ciagle-awarie-id5.8643/ ?
Czy można prosić moderatora o scalenie? @nabrU ? Naprawdę ostatnie co potrzebujemy na forum to śmietnik, bo jednej osobie się trafił felerny egzemplarz. To już nawet @cooler nie tworzył wielu wątków o tym samym na temat swojej Tesli.
Stała 2 miesiące w serwisie, to jak się miała psuć? Właśnie odebrałem, zobaczymy jak będzie.
Za każdym razem mam nadzieję że to już ostatnia awaria, ale już po odbiorze dostałem błędy rozpoznawania ładowarki (która z zastępczym działała jak złoto).
Więc chyba dalej jest coś nie tak :(

consigliero

Pionier e-mobilności
Wychodzi na to że ja to jestem szczęściarz szczęściarz 😎