ciekawe / przydatne / polecane akcesoria do smarkow

p0li

Pionier e-mobilności
folia na glowny wyswietlacz - antyodblaskowa i antypaluchowa :)

View attachment 20779

dzis zamontowana - jest ciut mniejsza od ekranu z ramka - do brzegu obudowy zostaje jakies 2-3mm
mnie to nie przeszkadza, a dodatkowo jeszcze troche krzywo przykleilem O.O - ale swoja funkcje spelnia perfekcyjnie - swiatlo sie nie odbija, paluchow tez nie widac i jest przyjemna w dotyku - ponadto tansza 2x od "oryginalnej" w sklepie kunzmanna (oficjalny sklep smarta)

ps - dzis doszly chlapacze - ale zajme sie nimi po powrocie z polski

Last edited:

Makus

Pionier e-mobilności
Trochę taniej wychodzi bezpośrednio ze strony fitcamx: https://fitcamx.com/products/fitcamx-dash-cam-for-2022-2023-smart-1?_pos=1&_sid=795c73f65&_ss=r

Jeszcze mi nie przyszła, ale mam w Mach-E i polecam.
O właśnie, miałem o tą kamerę zapytać: jako, że montowanie jej to ingerencja w elektronikę (zdjęcie plastikowego panelu, podpięcie pod "zakryte" gniazdo przy lusterku) to czy nie ma to wpływu na gwarancję? Serwis nie będzie robił problemów? Widzę taki model dla EV6 i zastanawiam się czy nie kupić, a teraz z okazji Prime Days jest lekkie promo.

vwir

Pionier e-mobilności
O właśnie, miałem o tą kamerę zapytać: jako, że montowanie jej to ingerencja w elektronikę (zdjęcie plastikowego panelu, podpięcie pod "zakryte" gniazdo przy lusterku) to czy nie ma to wpływu na gwarancję? Serwis nie będzie robił problemów? Widzę taki model dla EV6 i zastanawiam się czy nie kupić, a teraz z okazji Prime Days jest lekkie promo.
Musieliby udowodnić, że jej obecność wpłynęła na konkretną usterkę. Jeśli masz wątpliwości to przed wizytą w serwisie możesz w 100% przywrócić stan fabryczny, nie pozostają żadne ślady.

p0li

Pionier e-mobilności
chlapacze przednie i tylne

chlapacze doszly juz wczesniej ale dzis mialem czas zeby sie pobawic

w komplecie sa cztey sztuki - dwa do przodu i dwa do tylu

wykonianie i jakosc plastiku jest dosc dobra, dopasowanie do auta tez, mam podejrzenie ze w chinach jest w wyposazeniu auta albo jako czesc oryginalna, a tu przychodzi w dwoch workach foliowych :/

chlapacze pasuja pod oryginalne sruby i spinki montujace wewnetrzne nadkole - wystarczy wypiac/wykrecic - przylozyc chlapacz i wpiac/ wkrecic ponownie

pare zdjec z montazu

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Ja z kolei dzisiaj walczyłem z ładowarką do telefonu. Oryginalna indukcyjna grzeje mi telefon, więc jej nie używam. Za to mam już wypraktykowany inny model (magsafe) z chłodzeniem (ma wbudowany wiatraczek) i dodatkowo montowaną do kratki wylotu powietrza, gdzie jest dodatkowy przepływ powietrza. Zamontowana, wygląda tak:

Attachments

• IMG_1754.jpeg
    IMG_1754.jpeg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 11
Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Ja z kolei dzisiaj walczyłem z ładowarką do telefonu. Oryginalna indukcyjna grzeje mi telefon, więc jej nie używam. Za to mam już wypraktykowany inny model, z chłodzeniem (ma wbudowany wiatraczek) i dodatkowo montowaną do kratki wylotu powietrza, gdzie jest dodatkowy przepływ powietrza.
Latem, to pewnie pomoże, jednak zimą chyba nie bardzo ;).
Zamontowana, wygląda tak:
Dodaj to brakujące zdjęcie ;).

p0li

Pionier e-mobilności
Ja z kolei dzisiaj walczyłem z ładowarką do telefonu. Oryginalna indukcyjna grzeje mi telefon, więc jej nie używam.
taz nie uzywam ale z innego powodu - ze wzgledu ze mam klapkowca to cewke ma w dolnej czesci i sie nie pokrywa z cewka w ladowarce - wiec jak klade to caly czas sie wlacza i wylacza - wylaczylem ladowarke w menu i telefon po prostu sobie tam lezy - podczas jazdy i tak nie uzywam jego ekranu, a jak musze podladowac to mam dyzurny kabelek

z wad zauwazylem tez ze android auto jak wlacze apke do muzyki to bardzo opoznia dzwiek
w muzyce nie ma to znaczenia ale w komunikatach o radarach - juz spore ;)

vwir

Pionier e-mobilności
wiec jak klade to caly czas sie wlacza i wylacza
Moja żona ma ten problem z Pixelem. Zdejmowała etui i bez zmian. Stąd zresztą ta dodatkowa ładowarka - zmieniła obudowę na taką z magsafe (kompatybilna z jabłkiem) i wszystko działa. Zarówno mój iphone jak i jej pixel trzymają się magnesu i ładują.

Najnowsze dyskusje