ciekawe / przydatne / polecane akcesoria do smarkow

KrzysztofFly

Moderator
W Tesli też się potężnie grzeją telefony, więc ja używam tylko przy jeździe "w kole komina", jak jadę gdzieś dalej to podłączam kabel. W e-C4 ładowarka jest tak wolna, że telefon nie daje rady się rozgrzać, ale i też naładować nie bardzo, szczególnie jak jest odpalony Yanosik i Google Maps. W pozostałych samochodach używam Xiaomi Mi Wireless 20W Car Charger
Zrzut ekranu 2024-11-09 230657.png
jednak telefon też potrafi się na nich dosyć mocno zagrzać.
Ideałem dla mnie byłaby więc taka w stylu Xiaomi, jednak z jakimś wentylatorkiem.

Olecki

Pionier e-mobilności
taz nie uzywam ale z innego powodu - ze wzgledu ze mam klapkowca to cewke ma w dolnej czesci i sie nie pokrywa z cewka w ladowarce - wiec jak klade to caly czas sie wlacza i wylacza - wylaczylem ladowarke w menu i telefon po prostu sobie tam lezy - podczas jazdy i tak nie uzywam jego ekranu, a jak musze podladowac to mam dyzurny kabelek
Mnie tam bardzo irytowały różnego rodzaju ładowarki indukcyjne w samochodach, a to trzea idealnie położyć, a to temperatury... W końcu zmieniłem telefon na taki który z ładowarki na gniazdko zapalniczki ciągnie 80W nawet niespecjalnie się nagrzewając - kilka minut na kabelku uzupełnia energię na parę godzin użytkowania. To w zasadzie rozwiązało jakiekolwiek problemy z ładowaniem podczas podróży :).

vwir

Pionier e-mobilności
W Tesli też się potężnie grzeją telefony, więc ja używam tylko przy jeździe "w kole komina", jak jadę gdzieś dalej to podłączam kabel. W e-C4 ładowarka jest tak wolna, że telefon nie daje rady się rozgrzać, ale i też naładować nie bardzo, szczególnie jak jest odpalony Yanosik i Google Maps. W pozostałych samochodach używam Xiaomi Mi Wireless 20W Car Charger
View attachment 21671
jednak telefon też potrafi się na nich dosyć mocno zagrzać.
Ideałem dla mnie byłaby więc taka w stylu Xiaomi, jednak z jakimś wentylatorkiem.
No to masz rozwiązanie powyżej. Tyle tylko, że jeśli to nie iphone to musisz wrzucić etui kompatybilne z magsafe.

vwir

Pionier e-mobilności
Mnie tam bardzo irytowały różnego rodzaju ładowarki indukcyjne w samochodach, a to trzea idealnie położyć, a to temperatury
Dlatego u mnie wylądowała ładowarka taka a nie inna. Ani się nic nie grzeje ani nie trzeba idealnie położyć. No i nie trzeba też podłączać kabla.

p0li

Pionier e-mobilności
wczoraj wydrukowalem lejek do plynu do spryskiwaczy, bo oczywiscie oryginalny otwor jest waziutki a dookola zlacza elektryczne - tak se to sprytnie pan chinczyk wymyslil

wyglada tak:
1740344406888.png

wrzucilbym plik stl ale nie wiem jak na forum wrzucic plik nie bedacy obrazkiem albo video

Najnowsze dyskusje