umcus
Pionier e-mobilności
Żeby nie było, że tak cukierkowo w UK. Ciekawe, kiedy i u nas paranoja wejdzie za mocno.
Kto by się spodziewał, że ruski troll z ruskiej farmy troli będzie cytował ruskie media udające polskie media? No kto...Taa, lega artis jako fact check xD, znana fabryka trolli, to na pewno bardzo "wiarygodne" źródło
![]()
Prorosyjska propaganda przebrana za kancelarię prawniczą
Przekazuje wieści z kraju i ze świata, informuje o nowych (niekiedy nieistniejących) regulacjach prawnych z Polski i Unii Europejskiej, zohydza Ukrainę. Wszystkiego tego dokonuje kancelaria prawnicza Lega Artis na swoim blogu. Problem w tym, że ta kancelaria po prostu… nie istnieje. Choć na swojewww.stopfake.org
No właśnie niestety, ale tak to wyglądało.Policja nie zapukała sobie do kogoś bo się im ich opinia nie podoba. Nie prześladują ludzi żeby ich uciszyć etc. Ktoś, nie ważne kto i nieważne na co (pewnie krytykowany polityk mający ból dupy albo sąsiad o innych poglądach), złożył skargę a policja dopełniając obowiązków skontaktowała się z oskarżoną.
Nie przez RODO, tylko przez rosnącą świadomość, że policja musi mieć konkretną podstawę prawną do legitymowania obywatela.Nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje - pewnie przez RODO już chyba nie.
Zauważyłem ze jak coś nie pasuje to wtedy ze to czarownice... sorry... ruskie trole i z głowy.Taa, lega artis jako fact check xD, znana fabryka trolli, to na pewno bardzo "wiarygodne" źródło
No litosci, wziąłem pierwszy lepszy link z brzegu. Co za róznica jakie media o tym pisza skoro to prawda?Kto by się spodziewał, że ruski troll z ruskiej farmy troli będzie cytował ruskie media udające polskie media? No kto...
Wychodzi ze nikt nie wie czym sa "wiadome względy"Wiadomo, że jesteś ciekaw
Nie uczą was tego w farmie troli?
Zaiste. Rosja, mimo całej swojej nikczemności zna i od dziesięcioleci praktykuje soft power. Rezultaty można podziwiać w coraz bardziej prorosyjskiej Afryce. Elementem rosyjskiego soft power jest także prowadzenie prorosyjskiej czy antyzachodniej propagandy przy użyciu organizacji nazywanych potocznie "farmami trolli". Te oczywiście skupiają się najbardziej na platformach masowych takich jak Facebook, X, TicTock, YouTube (ze względu na zasięgi), ale także aktywnie działają na stronach polskich mediów w sekcjach komentarzy.p.s. Zawsze mnie to zastanawia, czy niektórzy faktycznie wierza ze niektórzy ludzie na forum są opłacani przez Putina, któy zamiast kupwac więcej dronów dla armii płaci Polakom za to zeby pisali na jakichś niszowych forach posty które nie są w pełni zgodne z medialnym nurtem?
Mam nadzieje ze jednak rozsądek nie zanikł i to jednak tylko taki rodzaj "obelgi naszych czasów"
Odpowiedziałem już na poprzednich stronach:Wychodzi ze nikt nie wie czym sa "wiadome względy"![]()
Że co? Wrzucasz niby potwierdzenie czegoś z portalu o którym wiadomo że jest farmą troli i prujesz się że Ci to ktoś wytyka? Serio, bez jajZauważyłem ze jak coś nie pasuje to wtedy ze to czarownice... sorry... ruskie trole i z głowy.
![]()
Prawo chroniące wolność słowa na uniwersytetach zablokowane
Sekretarz edukacji zdecydowała się zatrzymać program chroniący wolność słowa na uczelniach w Wielkiej Brytanii.wpolityce.pl
Loading...
kresy.pl
Soft power to McDonalds, KFC, Hollywood, Google, Microsoft, Youtube. To USA ma największy softpower na świecie i nikt im nie moze dorównać. Jeśli jakiś afrykanin pierwszy raz zajrzy do neta to jakiegoś ruska moze spotkać po kilku miesiącach, ale wcześniej przez cały czas będzie widział amerykańskie filmy, amerykańskie i zachodnioeuropejskie przekazy, błyskotki, reklamy, laski itp. Rusek absolutnie nie istnieje.Zaiste. Rosja, mimo całej swojej nikczemności zna i od dziesięcioleci praktykuje soft power. Rezultaty można podziwiać w coraz bardziej prorosyjskiej Afryce. Elementem rosyjskiego soft power jest także prowadzenie prorosyjskiej czy antyzachodniej propagandy przy użyciu organizacji nazywanych potocznie "farmami trolli".
Świetny przykład amerykańskiego soft power to te farmy troli, piszą o nich wszyscy, ale nie dementuje tych fejków prawie nikt. U nas wielką afere o ruskie trole zdementowały zaledwie jeden mały portal:przy użyciu organizacji nazywanych potocznie "farmami trolli".
Propagande niewdzięcznego Ukraińca ostatnio wdrożył Trump, pewnie wszyscy juz widzieli. No i pojawiaja sie głosy ze to troll PutinaSzczególnie ostatnio panuje propagowanie wizerunku "Niewdzięcznego Ukraińca"