Co wolisz w tej samej cenie, ale w innej klasie i roczniku ?

Bronek

Pionier e-mobilności
2 letni Tycan czy Nowa T3 Performance? To cena będzie podobna , osiągi i reszta różne.
Nie lubię wypierdziardzianych przez innych siedzeń ale lubić to jedno, ale czasem trochę "środka na robaki" i mamy auto jak nowe i fajne .
Sam w stosunku do Porschaka mam mieszane uczucia w związku z krojeniem Obywatela na serwisie , ale to są fajne auta .,Wg mnie jedyny konkretny konkurent "Woldemortha".
Ciekawe porownanie bo mając określoną kasę mamy tu konkretne porównanie. Co i za ile można ?

Ev3

Pionier e-mobilności
mogę się pod tym podpisać. dla mnie wystarczy trochę podniesiony kompakt( bo drogi są u nas różne),
No to Scenic np. Ci odpada.
Gdzieś w testach usłyszałem, że toto ma 14,5 cm prześwit.
Więc z crossovera to on ma tylko blachy.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Zależy. Gdybym chciał nim jeździć, to pewnie Tesla. Gdyby chodziło o kupno zabawki na małe przebiegi, to prosiak. Moje prywatna opinia oparta o wypracowaną niechęć do tanich używanych samochodów, które jako nowe były drogie. Chociaż trzeba przyznać, że 2 lata to nie jest stary wózek.

vwir

Pionier e-mobilności
myślałem o naszym rynku, nie chcąc bawić się w sprowadzanie i ponoszenie dodatkowych kosztów.
Sprowadzenie to lot, wsiadnięcie i powrót na kołach. Tyle dodatkowych kosztów. W moim przypadku (inny samochód, ale na to samo wychodzi) zamknęło się to w 700PLN za lot i 55EUR za ładowanie w DE. Akcyzy na elektryki nie ma.

camel

Posiadacz elektryka
Jakie dodatkowe koszty?
już masz wyżej wytłumaczone przez vwir. Jakiś czas temu patrzyłem za autem z Norwegii. Tu faktycznie kosztów brak.
W takim razie wyglądają te oferty "dobrze" jak za prosiaka.

camel

Posiadacz elektryka
Takie tam znalezione w kontekście Tesli ;]

1000016044.png

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ale to pytanie do nas czy do Ciebie?

Bo...zależy. Czy to twój pierwszy prosiak, czy dopiero zaczynasz/dojrzewasz do tej zabawy.