Co za pech i jak to zgłosić.

Wojtek_S

Zadomawiam się
Odebrałem w sobotę i przestał mi działać auto pilot działa tylko tempomat. Bawiłem się w ustawieniach i może coś zepsułem. Po doświadczeniach z zakupem boję się serwisu może ktoś mi pomoże !!!!!!

Michal

Moderator
Odebrałem w sobotę i przestał mi działać auto pilot działa tylko tempomat. Bawiłem się w ustawieniach i może coś zepsułem. Po doświadczeniach z zakupem boję się serwisu może ktoś mi pomoże !!!!!!
na pewno klikasz dwa prawą razy dźwignią w dół? Co się dzieje kiedy tak robisz?
Ps. Załóż nowy wątek i nie śmieć innym.

Pabloss

Posiadacz elektryka
To ja jeszcze dopisze że (auto mam od soboty 25'go) i autopilot jak nie zareagowałem na dotknięcie kierowniczy (wymaga tego co około 16 sekund) to się na mnie "obraził" i jak próbowałem włączyć to pisał, że nie włączy bo nie uważałem i ... coś tam nie do końca pamiętam, ale że będzie dostępny w kolejnej jeździe czy po zakończeniu tej jazdy zamknięciu pojazdu i rozpoczęciu nowej podróży. I tak było jak zatrzymałem się na ładowanie to potem już wszystko pięknie działało. Dodam że uważam że samochód jak to się mówi - jedzie jak po sznurku. Nie ma odbijania się od linii do linii, bardzo stabilnie i płynnie. Jestem pod wielkim wrażeniem. Oczywiście do tego trzymanie odległości o poprzedzającego pojazdu, przyspieszanie i zwalnianie, po prostu super!
Może u ciebie jest to samo.

Michal

Moderator
Wystarczy na dosłownie sekundę ustawić tryb jazdy na P i przestaje się obrażać ;)

Wojtek_S

Zadomawiam się
Jestem kretynem. Problem rozwiązałem w zakładce „pedały i układy kierowniczy” odznaczyłem „Asystent off-road”. Teraz działa wszystko

Wojtek_S

Zadomawiam się
Jestem kretynem. Problem rozwiązałem w zakładce „pedały i układy kierowniczy” odznaczyłem „Asystent off-road”. Teraz działa wszystko

kristof46

Fachowiec
Z tym od razu to różnie bywa.
Bywały posty o różnych markach że ktoś oddał do serwisu i czekał 2 miesiące aż przyjdą jakieś części, zwłaszcza z elektrykami.
No właśnie...elektrykami. A potem się dziwić że ludzie mają o nich takie a nie inne opinie.

kristof46

Fachowiec
Daj znać co i jak. Mam niestety podobny problem w zupełnie innym aucie i to spalinowym. Mam go już 2 lata i byłem na nie raz na geometrii zbieżności itd a wciąż jest lipa.Co więcej moje auto jest bardzo podatne na nachylenie nawierzchni. Znacznie bardziej niż każde inne auto którym jeździłem. Do tego reaguje nawet jak do samochodu wsiądzie pasażer. Najgorsze że serwis niczego nie może znaleźć. Auto nie potrafi jechać prosto...no chyba że jezdnia lekko w lewo nachylona. Inaczej ciągnie w prawo. Korekta w lewo od razu sprawia że auto jedzie już za bardzo w lewo. Jazda takim autem nie tylko niezbyt przyjemna ale wręcz męcząca. Tak jak zawsze lubiłem jeździć tak to auto obrzydziło mi jazdę.
Doszło już do tego że chciałem na siłę zmienić położenie kierownicy podczas ustawienia geometrii tylko po to aby "zrekompensować" nachylenie itd ale to przecież nie jest rozwiazanie.

abes99

Posiadacz elektryka
Auto nie potrafi jechać prosto...no chyba że jezdnia lekko w lewo nachylona. Inaczej ciągnie w prawo. Korekta w lewo od razu sprawia że auto jedzie już za bardzo w lewo.
Pewnie głupie co napiszę i to nie to, ale może warto sprawdzić opony. Miałem kiedyś tak jak mi opony kierunkowe założyli na którymś kole w odwrotnym kierunku niż powinny być. Niby detal, a auto pływało jak głupie po drodze :unsure: ;)