Co za pech i jak to zgłosić.

kristof46

Fachowiec
Pewnie głupie co napiszę i to nie to, ale może warto sprawdzić opony. Miałem kiedyś tak jak mi opony kierunkowe założyli na którymś kole w odwrotnym kierunku niż powinny być. Niby detal, a auto pływało jak głupie po drodze :unsure: ;)
To był pierwszy trop. Ani ciśnienie ani przekładanie. Po prostu auto a konkretnie Audi A6 jest z jakiegoś powodu mega podatne na nachylenie ale i ilość pasażerów. Moim zdaniem coś jest nie.
No ale. Nie ma co bo to nie forum na ten temat ;)

kristof46

Fachowiec
To ewidentnie opis problemu z ustawieniem zawieszenia.
Problem w tym że Audi oglądało go pare razy (różne ekipy różne serwisy i nic). Nawet bardziej zaprzyjaźniony serwis VW też mi go obejrzał i nadal nic. Choć oni po przejechaniu się tym autem sami mówili ze coś jest nie tak. Znajomy z tego serwisu stwierdził ze teoretycznie coś mogło być nawet przy produkcji ale audi nie chce rozebrać auta na części pierwsze bo nie widza takiej potrzeby.
Generowanie to auto miało jak kupiłem 900km i audi zrobilo je samo dla siebie do reklam. Potem sprzedaż. Obawiam się ze te 900km mogło niezłe zmęczyć auto. W końcu wiadomo jakie ujęcia trzeba mieć na reklamie. Zreszta później doszukałem się rysy na dachu a i szyba miała niewielki ślad po jakims kamyku.

Cav

Pionier e-mobilności
No właśnie...elektrykami. A potem się dziwić że ludzie mają o nich takie a nie inne opinie.
Daj znać co i jak. Mam niestety podobny problem w zupełnie innym aucie i to spalinowym. Mam go już 2 lata i byłem na nie raz na geometrii zbieżności itd a wciąż jest lipa
Tobie napisanie tego w jednym wątku się nie kłóci ze sobą? ;-)

kristof46

Fachowiec
Tobie napisanie tego w jednym wątku się nie kłóci ze sobą? ;-)
Ale co ma mi się kłócić? Wadliwe auto zdarzyć się może zawsze. Pech. Czy Audi powinno dogłębnie rozebrać moje auto? Z ich perspektywy raczej nie.
Bardziej jednak chodzi o fakt ze kupujesz elektryka a potem w takiej Tesli czekasz niewiadomo ile na serwis (zreszta u innych pewnej też) plus oczekujesz tygodnie czy miejsce na serwis.

Trapp

Zadomawiam się
Jezeli na standardowym sprawdzeniu zbieznosci wszystko jest ok a auto ściąga to prosze ustawic geometrie tylnich kół ( bardzo rzadko serwisy to kontroluja)

kristof46

Fachowiec
Jezeli na standardowym sprawdzeniu zbieznosci wszystko jest ok a auto ściąga to prosze ustawic geometrie tylnich kół ( bardzo rzadko serwisy to kontroluja)
Wierzcie ze zrobili wszystko co się dało. Zwłaszcza ze sam mogłem oglądać ich prace. Niestety to nadal nic nie dało.

Wojtek_S

Zadomawiam się
Nie mogę otworzyć auta kartą która jest zarejestrowana w samochodzie. Uruchomić samochód można tylko nie można go otworzyć. Czy ktoś może pomóc