Consigliero ID.3 1st

nabrU

Moderator

consigliero

Pionier e-mobilności
Ja ja kładę na czas ładowania i tyle. Co do ograniczenia ruchu w centrum, to ja w rozmowie ze komendantem sm powiedziałem że chętnie będę stawiał auto poza centrum jak oni będą bardziej skuteczni w egzekucji obowiązujących przepisów. Prawda jest taka że zakazem wjazdy do strefy B stali bywalcy i często przyjezdni wcale się nie przejmują bo kontrola strefy parkowania sprawdza czy jest opłacony bilet a nie pozwolenie na wjazd do strefy. Wczoraj był dość ciepło i udało się nagrać dźwięk będący powodem mojego dochodzenia. W Sarajewie ładuję się w podobnie nietypowy sposób tylko dużo mniejszym prądem. Prawie mieliśmy okazję ładować się na stacji atomowej, ale miejsce było zajęte przez inne ID.3

Attachments

• E60B0720-E3D7-4945-8E7D-6FB55A4CCCE1.jpeg
    E60B0720-E3D7-4945-8E7D-6FB55A4CCCE1.jpeg
    79 KB · Liczba wyświetleń: 14
  • 13A09EA0-68A4-46F3-A104-E6AD377439B7.jpeg
    13A09EA0-68A4-46F3-A104-E6AD377439B7.jpeg
    44,1 KB · Liczba wyświetleń: 14
  • AB712031-B880-405C-A938-589E1CFAF133.jpeg
    AB712031-B880-405C-A938-589E1CFAF133.jpeg
    49,9 KB · Liczba wyświetleń: 14

consigliero

Pionier e-mobilności
A jakie ty masz to powolenie ze az trzech straznikow to zainteresowalo 😀
Normalne, wystąpiłem ze względu na fakt dziury w ustawie. Tak naprawdę to elektrykiem nie można wjechać do strefy B, bo nie ma obecnie takiego wyłączenia. Nie mogę zapłacić za abonament mieszkańca, bo zgodnie z ustawą nie muszę płacić za parkowanie. Zapytałem o możliwość zezwolenia na wjazd, bo Szewska jest dostępna z takim zezwoleniem a my przy Szewskiej mieszkamy. Zezwolenie dostałem i teraz mógłbym nawet tam parkować cały czas, ale podejrzewam że po jednej nocy musiałbym auto zbierać po całej ulicy.

consigliero

Pionier e-mobilności
W BiH nieposiadanie internetu w aucie było normalne, ale gdy dotarliśmy do Chorwacji i zameldowaliśmy się na kempingu to z odstawiliśmy auto na dwa dni. Gdy ruszyliśmy dalej to pokazały się dwa problemy. Pierwszy mówiący o problemach z esim, niby go nie było ale po telefonie do centrali pani stwierdziła że część usług jest aktywna ale zaleca procedurę restartu która została mi przesłana mailem. Sam wykonałem kilka razy restart multimediów bez powodzenia. Drugi problem polegał na tym że rzekomo znajdowałem się poza obszarem objętym usługami strumieniowania, znaczy się nie było internetu. Pani powiedziała że to nie ich problem tylko dostawcy. Telefon do cube niewiele pomógł poza chęciami pomocy. Ponieważ auto miało być w serwisie to dorzuciłem ten problem nie wiedząc czy to wina hardwaru czy softwaru. Wczoraj serwis dostał odpowiedź aby zrobić czystą instalację radia i wtedy zobaczymy czy problem zniknie.

Attachments

• 7F81AC24-A62E-4D97-8964-7875C52203E0.jpeg
    7F81AC24-A62E-4D97-8964-7875C52203E0.jpeg
    291,3 KB · Liczba wyświetleń: 6
  • 3A861DF5-C8F5-46E6-AFA1-315A6B8CBB82.jpeg
    3A861DF5-C8F5-46E6-AFA1-315A6B8CBB82.jpeg
    322,7 KB · Liczba wyświetleń: 6

nabrU

Moderator
Ty coś dokupowałeś neta do ID od Cube? Pytam bo standardowe dane do eSIM to chyba są za free przez pierwsze 2 czy 3 lata...

P.S. Coś ostatnio same problemy z tym samochodem masz :oops: No chyba, że szukasz wymówek przed zamianą na Buzz-a :LOL:

consigliero

Pionier e-mobilności
Kombinowałem że mogę być w Albanii a dziwnym trafem tam cube działa i jest to najtańszy internet bez kombinowania, podobnie jak jechaliśmy do Szwajcarii tam też działa. Zasadniczo to cały czas dążę do ideału. Co do PR to jeszcze nie sprzedaję, a jak będę to pewnie będzie to ID.3 pozbawiony większości problemów wieku dziecięcego. Nie moja wina że lubię jeździć po górach i zadupiach, gdzie różne rzeczy wychodzą.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Kombinowałem że mogę być w Albanii a dziwnym trafem tam cube działa i jest to najtańszy internet bez kombinowania, podobnie jak jechaliśmy do Szwajcarii tam też działa. Zasadniczo to cały czas dążę do ideału
Ale ideał to kula, a cube to sześcian - nie idź tą drogą...
;-)

nabrU

Moderator
Ja tam mam ich net od cube w nosie.
Mam kartę Data SIM wsadzoną do Huawei E8372 4G Wifi wingle. Wszystko siedzi sobie podpięte w bagażniku do gniazda 12V poprzez przejściówkę USB robiąc za hotspot.