nabrU
Moderator
To były tylko spisane akcje podczas przyjmowania auta do serwisu. Wygląda na to że jestem w puli tych 10000 szczęśliwców w wadliwym modułem/modułami, bo to czy jest to jeden okaże się w trakcie wykonania akcji. Na teraz nie mam jeszcze danych kto może tą akcję wykonać, może auto pojedzie gdzieś na lawecie, tego nie wiem. Teraz jest dla mnie jasne dlaczego podczas ostatniego lata nie widziałem nigdy wartości GOM na poziomie 400 km co było możliwe w pierwszym roku. Jak zabrakło jednego modułu to najwięcej widziałem 360, do tego w praktyce pokazuje zużycie 13-14 a ja miałem autonomię na poziomie 300 km, w żaden sposób nie składało mi się to matematycznie, ale zrzucałem winę na 2.4.
Mój jest z końca 2020 więc kto wie czy też go coś nie boli. Choć ja żadnych objawów i błędów na desce nigdy nie miałem i zasięg też wygląda sensownie, ale może podjadę w wolnej chwili do VW niech sprawdzą VIN.
Zobaczymy co dalej, na razie auto zużyło gwarancję standardową, miałem wprawdzie dodatek w postaci plusa ale podobno jest tam warunek dodatkowy 3 lata lub 60000 km a u nas jest ponad 80000 km.
U nas w UK jest gwarancja standardowo 3 lata / 80k mil.
Z ciekawostek to próbowałem wyszukać sobie akcję na oficjalnej stronie i nie mam wytłumaczenia na fakt który powtarza się za każdym razem. Wpisując VIN otrzymuję informację że taki VIN nie istnieje abo coś w tym guście.
Też starałem się sprawdzić po VIN na tej stronce czy mój nie ma tego problemu i też niby błędny VIN. SPrawdziłem też VIN poprzedniego Tiguana i też błąd, więc ta stronka coś nie hula.
Faktora wyglądała tak
Jak dla mnie cena bardzo OK szczególnie biorąc pod uwagę ze ok. 100zł jest za wyważenie kół, więc przegląd i materiały to tak na prawdę ok 700zł.
P.S. Wycieraczki widzę do wymiany masz