Coś mnie tu ciągnie jak magnes Y

hunter

Zadomawiam się
X5 jest bardzo wygodne i takie zbite, czuć że to jest kawał dobrego samochodu, silnik 30d też jest super, ale znowu bez przesady, że nie da się pojeździć innymi autami. Przed X5 miałem s-maxa 2.0 bi turbo, też się jeździło fajnie, jednak domyślam się że są ludzie, którzy by marudzili, ale ja do nich nie należę.
Nigdy nie jechałem samochodem elektrycznym i jestem bardzo ciekawy odczuć.

viallos

Pionier e-mobilności
Wiedziałem że jak się tu zapiszę to się zacznie ;) , bawara ma dopiero 1,5 roku , nie mam pojęcia jak to ugryźć.
Ja to w sumie z Audi i z BMW w Tesle wpadłem. Sprzedałem 1,5 roczne 3GT ... akurat w dobrym momencie bo Covid i wziąłem za nią to co zapłaciłem w salonie .. ale frajda z jazdy Teslą bez porównania.

Za SUVa Audi miała być TMY ale okazało,się że skoro oboje pracujemy z domu to drugi samochód nam na razie zbędny.... ale prędzej czy później się pojawi .. dlatego rozbudowa PV itp itd 😀.

Po cichu liczę na jakieś duże zmiany w TMY ... żeby mieć coś innego od aktualnego TM3 ... albo na Macana EV bądź jakieś sensowne Audi na tej samej platformie.

Co do żony... to przez 2 miechy trzymałem nowiutkie Audi q7 którym miała jeździć od momentu zakupu Tesli ... ale jak przez 2 miechy wsiadła może raz bo cały czas jeździła Teslą to pozbyłem się i zrobiłem cesje leasingu.
Ale mam 2 dzieci więc nie potrzebuje tak ogromnego samochodu ... choć pakowność TM3/TMY jest absolutnie fantastyczna ... natomiast komfortu na tylnych siedzeniach w 3 osoby mieć nie będą.

Last edited:

Belkot

Posiadacz elektryka
dla 14 latka nie potrzebujesz fotelika. Jak 11 latek ma 150 cm tez nie potrzebujesz (moj syn tyle ma). Wiec temat zapiecia 3 fotelikow cie nie dotyczy. Jedynie 4 latek potrzebuje i trzeba sprawdzic czy jeden fotelik nie przeszkadza temu w srodku. Ogolnie ja tez mam trojke dzieci i nie ma takiego auta oprocz vanow w ktorym im by bylo wygodnie, nawet w X5.

Michal

Moderator
A mi się podoba, śmieszne całkiem :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ale jak w tytule coś mnie ciągnie do Tesli, mam 3 dzieci więc 27 koła dofinansowania i do tego Vat i firma.
Czy Y pomieści trójkę dzieci z tyłu 4,11,14 lat?
Promocja na KDR nie łączy się z JDG. Więc albo bierzesz Performance na KDR, albo musisz zmieścić się w limicie.
przy 3 osobach z tyłu polecam max 1 fotelik. Wtedy da radę.