Dzień dobry. Rozpocząłem poszukiwania pierwszego elektryka i proszę Was o pomoc w dokonaniu wyboru. Chcę go wynająć na JDG z dofinansowaniem na 25 miesięcy. Nie siedzę w temacie, nie jestem jakimś znawcą w temacie auto-moto. Szukam auta w budżecie do 250 tysięcy złotych z jakąś większą baterią i zasięgiem i na tą chwilę te dwa modele podane w temacie wpadły mi w oko. Na Cupre dostałem ofertę za wersję Endurance (czyli tą najniższa) za ok. 1500 zł brutto miesięcznie wraz z ubezpieczeniem i autem zastępczym i serwisem oraz 20K km rocznie. Gdybym chciał lepszą wersję tej Cupry, z lepszym wyposażeniem to już oferta idzie znacznie w górę i nie robi się tak atrakcyjna. I stąd pytanie do tych co się znają i siedzą w temacie. Czy Audi Q4 jest lepiej wyposażone w standardzie od tej Curpy, bo ofertę mam w podobnej cenie? Czy może powinienem się rozglądać za jakąś inna marką. Czy to w ogóle dobry moment by kupować teraz właśnie elektryka? Ponoć jeszcze nie za duży wybór w tym temacie jest na polskim rynku. Czy możliwe jest że na takie Cupry czy Audi wejdą jeszcze jakieś promocję? Na tego Tavascana 2 miesiące temu była ponoć super oferta. Pozdrawiam.