Ciekawe jak w offroad by sie spisywalaSuper, że ludzie z Tesli zaczęli się bardziej udzielać na X.
A to co oni robią to nie jest offroad?Ciekawe jak w offroad by sie spisywala![]()
To też ma swoje wady. Generalnie, mój mechanik, który ma sporo pucharów rajdów przeprawowych, mówił, że jak ktoś raz jeździł jimnym w terenie i zmienił na patrola, to zaraz i tak wróci do jimniaka.CT ma chyba dość duży rozstaw osi na klasyczny off-road. Dlatego często Jimmy ludzie jeżdżą, bo to taki maluch i nie straszne mu większe przełamania terenu.
No tak oczywiście masz rację - to zależy. Przy czym jak 90% ludzi myśli o offroad, to właśnie o takiej jeździe po małych górkach i błotkach, a tam chyba Jimmy jest ciężko pokonać, bo ma małe szanse zawisnąć na podwoziu.To też ma swoje wady. Generalnie, mój mechanik, który ma sporo pucharów rajdów przeprawowych, mówił, że jak ktoś raz jeździł jimnym w terenie i zmienił na patrola, to zaraz i tak wróci do jimniaka.
Kiedys widzialem porownianie na YT w terenie hummera h1 z samurajem chyba. Każdy ma wady i zalety. Trzeba wiedziec, czego od auta wymagać, a nie pchać się w błoto suvem, bo sprzedawca powiedział, że to terenówka.
auto | rozstaw osi [mm] | prześwit [mm] | max kąt |
Jimmy 2023 | 2250 | 210 | 10,57° |
Cybertruck | 3632 | 440 | 13,62° |
Ja się nie znam. Mój teren dla jimny to polna droga w drodze do lasy na rower z psami.No tak oczywiście masz rację - to zależy. Przy czym jak 90% ludzi myśli o offroad, to właśnie o takiej jeździe po małych górkach i błotkach, a tam chyba Jimmy jest ciężko pokonać, bo ma małe szanse zawisnąć na podwoziu.
Nowy Jimmy (3d) ma 2250 mm rozstawu osi i prześwit 210 mm
CT 3632 mm rozstawu i 440 mm max prześwitu
auto rozstaw osi [mm] prześwit [mm] max kąt Jimmy 2023 2250 210 10,57° Cybertruck 3632 440 13,62°
Niby dane są na korzyść CT ale w terenie różnie to może być![]()
Ja zupełnie się nie znam, tylko tak sobie teoretyzujęJa się nie znam. Mój teren dla jimny to polna droga w drodze do lasy na rower z psami.