Czy jest szansa na promocję na Highlanda w grudniu (w rodzaju SUC na rok)?

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Nie ma.

Tak przynajmniej twierdził miły pracownik Tesli w Ząbkach. Pan był naprawdę miły i powiedział, że nie dają rady naprodukować tyle modeli 3 ile jest na nie ssania.

Czytając o czasie oczekiwania na nowe komputery tutaj na forum wydaje się to mieć sens - Tesla obecnie nie jest w stanie produkować tyle, ile mogłaby sprzedać. Pozostaje mieć nadzieję, że dostawy w Q4 będą bez tej wady (ani żadnej innej).

O ile mi się uda, to będę miał całą niedzielę na przekonanie żony (i utwierdzenie siebie) do modelu 3. Jaram się, dotąd tylko 2h w lipcu za mną.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Przejedź się obwodnicą w kierunku lotniska z prędkością 120km/h i napisz jakie masz odczucia jeśli chodzi o te powszechnie opisywane wibracje.

Creaton

Zadomawiam się
Ja jeździłem niedawno TM3 Katowice-Kraków-Katowice A4 i żadnych wibracji nie czułem.

Może jestem nieczuły, ale z kolei w TMY telepanie na kierownicy mi przeszkadzało.

@Wojtek Wawa - dzieki za informacje

Pedr

Pionier e-mobilności
Tak przynajmniej twierdził miły pracownik Tesli w Ząbkach. Pan był naprawdę miły i powiedział, że nie dają rady naprodukować tyle modeli 3 ile jest na nie ssania.
Szkoda - wiadomo, że w 2023 była premiera więc trudno doszukiwać się analogii, ale pod koniec roku faktycznie nic się nie działo. Dopiero na wiosnę obniżyli cenę.

KrzysztofFly

Moderator
Nie ma.

Czytając o czasie oczekiwania na nowe komputery tutaj na forum wydaje się to mieć sens - Tesla obecnie nie jest w stanie produkować tyle, ile mogłaby sprzedać. Pozostaje mieć nadzieję, że dostawy w Q4 będą bez tej wady (ani żadnej innej).

O ile mi się uda, to będę miał całą niedzielę na przekonanie żony (i utwierdzenie siebie) do modelu 3. Jaram się, dotąd tylko 2h w lipcu za mną.
Zapewne oprócz skali produkcji modelu 3, większym problemem jest transport morski produkowanych w Chinach samochodów. Statki pływają na okrągło, a teraz dodatkowo muszą pływać dookoła Afryki, a to niestety trwa (i kosztuje zresztą też).
Moim zdaniem dopóki magazyny Tesli w Europie świecą pustkami, a wszystko co przypływa schodzi " od ręki" nie ma zbyt wielkich szans na dodatkowe promocje, no bo i po co? Przecież te dodatkowe promocje, mają zachęcić kupujących do zakupu samochodów "zalegających na placach producenta, a takich 3 póki co brak.

Michal

Moderator

inter

Pionier e-mobilności
Aktualnie płyną dwa statki do Koper, będą w grudniu.
  • GRAND MARK 24h S → Abf. SHG 22.10.KOP 04.12.na drodze
  • MORNING PEACE 44h S → Abf. SHG 08.11.KOP 16.12.na drodze