Czy można zamówić M3 dzisiaj i odebrać w grudniu 21?

nyknow

Fachowiec
zamówiłem :) na luty 2022 - ale zechciałbym to odebrać w kwietniu/maju - zobaczymy czy się uda to przesunąć - jak myślicie? (ktoś gdzieś pisał, że to się udaje - czyli na nast.kwartał bo to jakoś kwartalnie idą dostawy) ?

usrobo

Posiadacz elektryka
cieżko się zmawia auto przez Internet bez zobaczenia auta, ale jak juz pobrało kasę z karty to przychodzi ulga i zadowolenie !

nyknow

Fachowiec
cieżko się zmawia auto przez Internet bez zobaczenia auta, ale jak juz pobrało kasę z karty to przychodzi ulga i zadowolenie !
z jednej strony ciężko a z drugiej łatwo - nie trzeba nigdzie jechać itd. :) - miałem jazdę próbną w sierpniu więc coś tam wiem. jakby ktoś wiedział jak to u nich działa z tym przesuwaniem odbioru to dajcie znać - w sensie kiedy trzeba im dać znać w tej sprawie?

nyknow

Fachowiec
zamówiłem :) na luty 2022 - ale zechciałbym to odebrać w kwietniu/maju - zobaczymy czy się uda to przesunąć - jak myślicie? (ktoś gdzieś pisał, że to się udaje - czyli na nast.kwartał bo to jakoś kwartalnie idą dostawy) ?
Dodatkowe pytanie - po zalogowaniu na swoje konto mam to zamówienie, którym mogę zarządzać czyli:

1. miejsce dostawy - to juz jest zrobione
2. finansowanie - tu powiedzmy, że jeszcze nie wiem jaka firma leasingowa
3. rejestracja - to zakładam, że na koncu

do kiedy muszę podać dane z sekcji 2 (szczegolnie że chciałbym opóźnić odbiór do kwi/maja)?

usrobo

Posiadacz elektryka
z jednej strony ciężko a z drugiej łatwo - nie trzeba nigdzie jechać itd. :) - miałem jazdę próbną w sierpniu więc coś tam wiem. jakby ktoś wiedział jak to u nich działa z tym przesuwaniem odbioru to dajcie znać - w sensie kiedy trzeba im dać znać w tej sprawie?
po pierwsze nie wypisuj wszystkiego w ich formularzu, jak wybierzesz gotówka to po podaniu danych do FV formularz się zamyka i nie ma możliwosci coś zmienić, Jest napis wystawiamy fakturę dla ciebie. pewnie jak juz bedzie auto to wystawią fakturę i Ci ją wyślą, i masz kilka dni na zaplatę, jak nie zapłacisz to auto przechodzi na koleją osobę. a ty wyskakujesz z kolejki, ale nie wiem czy ze starą czy nową ceną juz.
ja wybrałbym leasing zewnętrzny i podał fikcyjne dane leasingu. Zanim wystawią fakturę będą musieli się z toba skontaktować kto w końcu zapłaci i wtedy powiesz ze chcesz przesunąć na maj 2022,
ja bym tak zrobił

nyknow

Fachowiec
po pierwsze nie wypisuj wszystkiego w ich formularzu, jak wybierzesz gotówka to po podaniu danych do FV formularz się zamyka i nie ma możliwosci coś zmienić, Jest napis wystawiamy fakturę dla ciebie. pewnie jak juz bedzie auto to wystawią fakturę i Ci ją wyślą, i masz kilka dni na zaplatę, jak nie zapłacisz to auto przechodzi na koleją osobę. a ty wyskakujesz z kolejki, ale nie wiem czy ze starą czy nową ceną juz.
ja wybrałbym leasing zewnętrzny i podał fikcyjne dane leasingu. Zanim wystawią fakturę będą musieli się z toba skontaktować kto w końcu zapłaci i wtedy powiesz ze chcesz przesunąć na maj 2022,
ja bym tak zrobił
OK dzieki - w sumie to na razie tę dostawę tylko wypełniłem i tyle - nic wiecej nie wypełniam - może mi faktury z marszu nie wystawią (zakładając że płacę cashem)?

Last edited:

usrobo

Posiadacz elektryka
OK dzieki - w sumie to na razie tą dostawę tylko wypełniłem i tyle - nic wiecej nie wypełniam - może mi faktury z marszu nie wystawią (zakładając że płacę cashem)?
ja zanaczyłem ze płacę gotówką,
pojwaił sie VIN w kodzie strony
i info ze wysatwiają fakturę
auto odszukałem na statku który 08.12.2021 ma być w Belgi w porcie
po czym w sobotę telefon z Niemiec , ze przesuwają mi odbiór na luty ale ze starą ceną i z rocznikiem 2022 wiec mam się nie smucić
wiec się nie smucę ;)

nyknow

Fachowiec
ja zanaczyłem ze płacę gotówką,
pojwaił sie VIN w kodzie strony
i info ze wysatwiają fakturę
auto odszukałem na statku który 08.12.2021 ma być w Belgi w porcie
po czym w sobotę telefon z Niemiec , ze przesuwają mi odbiór na luty ale ze starą ceną i z rocznikiem 2022 wiec mam się nie smucić
wiec się nie smucę ;)
OK rozumiem :) - mi pasuje wiosna bardziej. czekam zatem na odzew osób, które finansowały zakup leasingiem operacyjnym (ten sandander ze strony tesli nie wiem czemu się nazywa finansowy - może jest finansowy w sumie ale tam brak danych zeby to stwierdzić - to jest już całkowicie na marginesie).

Michal

Moderator
Ja miałem ustawiona płatność gotówką, a jak przyszło do płacenia, to sami się dogadali z leasingiem i zmienili.

nyknow

Fachowiec
Ja miałem ustawiona płatność gotówką, a jak przyszło do płacenia, to sami się dogadali z leasingiem i zmienili.
Ok ale jakoś musieli się dowiedzieć ze maja się z leasingiem ugadac ? Dawałeś im znać rozumiem. W jakim leasingu brałeś ?