i jeszcze te 500 PLN mi zwrócą?mam pytanie. zamowilem tm3 w grudniu, wplaciłem te 500 PLN i otrzymałem fakturę na te 500 PLN a dzisiaj podałem info o finansowaniu - leasing. i widze na koncie ze jest korekta tej całej faktury na 500 PLN --- nie wiem czy oni dzisiaj wystawią fakturę na całe auto do leasingodawcy czy jak ?
Na całe dla leasingodawcy. 500 zwrócą.mam pytanie. zamowilem tm3 w grudniu, wplaciłem te 500 PLN i otrzymałem fakturę na te 500 PLN a dzisiaj podałem info o finansowaniu - leasing. i widze na koncie ze jest korekta tej całej faktury na 500 PLN --- nie wiem czy oni dzisiaj wystawią fakturę na całe auto do leasingodawcy czy jak ?
hmmm no to ciekawe - chyba niepotrzebnie to wypełniałem - bo co jesli np leasingodawca o tym jeszcze nie wie, że bedzie leasingował dla mnie auto? a tak na marginesie to po co im faktura jak nie ma jeszcze auta/vin itd.?Na całe dla leasingodawcy. 500 zwrócą.
Na tym etapie w sumie nie ma to znaczenia. Na razie nie wystawią faktury na samochód. Będzie auto to zapytają na kogo wystawić fakturę.hmmm no to ciekawe - chyba niepotrzebnie to wypełniałem - bo co jesli np leasingodawca o tym jeszcze nie wie, że bedzie leasingował dla mnie auto? a tak na marginesie to po co im faktura jak nie ma jeszcze auta/vin itd.?
oby tak było żeby potem nie trzeba było z tymi fakturami odkręcać. probuje sie tam do tego działu sprzedazy dodzwonić ale niestety nie da rady - wciąż zajęte .... niektorzy już pisali, że jest normalniej ale chyba nie jest.Na tym etapie w sumie nie ma to znaczenia. Na razie nie wystawią faktury na samochód. Będzie auto to zapytają na kogo wystawić fakturę.
Nie….oby tak było żeby potem nie trzeba było z tymi fakturami odkręcać. probuje sie tam do tego działu sprzedazy dodzwonić ale niestety nie da rady - wciąż zajęte .... niektorzy już pisali, że jest normalniej ale chyba nie jest.
moze maila napiszę.
te faktury i korekty to są normalne faktury i korekty VAT rozumiem - ktore trzeba tam poksięgować itd.?
heh no kasa z konta poszla (500 pln) to cos na to musi byc - bookkeeping musi się zgadzaćNie….
Nie masz auta zostaw te faktury w spokoju.
Bedzie auto dostaniesz wlasciwa fakture.
Jak leasing to potem dostaniesz zwrot…heh no kasa z konta poszla (500 pln) to cos na to musi byc - bookkeeping musi się zgadzać![]()