Czy obecnie FSD jest wogóle możliwe...?

Bisek

Fachowiec
Oczywiście, autostrada w niemczech, włączanie się do ruchu, mając moc pod nogą próbuję przyspieszyć żeby zdąrzyć np. przed ciężarówką, a tesla odczytuje to jako kolizja z barierką/innym autem, zmniejsza/wyłącza przyspieszenie jednocześnie automatycznie hamując :(
Jest to okrutnie niebezpieczne, nie wiem czy to bug czy celowe, ale auto potrafi zdecydować za kierowcę.
To bardzo niepokojące. Sam jestem fanem korzystania z pasa rozbiegowego do końca i moc Tesli to ułatwia. Nigdy nie zaobserwowałem zachowań opisanych przez Ciebie (a sporo kilometrów robię po autostradach po lepszej stronie Odry 🤪).

Nigdy też nie zdarzyło mi się aby jakikolwiek system wspomagania jazdy działający w tle (z wyjątkiem ograniczenia przyspieszania z uwzględnieniem przeszkód) zadziałał wbrew woli kierowcy.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Wyłącz:
Funkcja przyspieszania z uwzględnieniem przeszkód ma za zadanie ograniczyć siłę uderzenia

To bardzo niepokojące. Sam jestem fanem korzystania z pasa rozbiegowego do końca i moc Tesli to ułatwia. Nigdy nie zaobserwowałem zachowań opisanych przez Ciebie (a sporo kilometrów robię po autostradach po lepszej stronie Odry 🤪).

Nigdy też nie zdarzyło mi się aby jakikolwiek system wspomagania jazdy działający w tle (z wyjątkiem ograniczenia przyspieszania z uwzględnieniem przeszkód) zadziałał wbrew woli kierowcy.
Myślę że nagranie takiego zachowania tesli dużo by wniosło do tematu, postaram się zrzucić film jak tylko wyłapię taką sytuację. Oczywiście ze względów bezpieczeństwa nie sprowokuje tej sytuacji tylko do argumentu do dyskusji.
Nie jest to ani przyjemne ani bezpieczne uczucie.

Bisek

Fachowiec
Myślę że nagranie takiego zachowania tesli dużo by wniosło do tematu, postaram się zrzucić film jak tylko wyłapię taką sytuację. Oczywiście ze względów bezpieczeństwa nie sprowokuje tej sytuacji tylko do argumentu do dyskusji.
Nie jest to ani przyjemne ani bezpieczne uczucie.

Oczywiście. Bardzo odpowiedzialnie. Nie próbuj prowokować niebezpiecznej sytuacji aby coś udowodnić randomowym ludziom z Internetu.

Jeśli jednak zdarzy Ci się ta sytuacja to poza nagraniem zrzuć logi do pamięci wewnętrznej (przytrzymaj ikonę samochodu w lewym dolnym rogu ekranu) i zgłoś błyskawicznie do serwisu Tesli.

jezile

Fachowiec
4:40 przekracza też ciągłą linię, nie potrafił wcześniej się włączyć na inny pas.
Tutaj FSD zachował się jak każdy kierowca, przekroczył ciągłą ale manewr wykonał bezpiecznie.
FSD zostanie dopuszczony w EU jeśli będzie spełniał wymogi bezpieczeństwa, to tylko kwestia czasu.