Krystian85
Zadomawiam się
Też nic nie robiłem, ale mam już kupiony filtr kabinowy i wycieraczki. Wymienię przed zimą.
Przebieg 100 000
Przebieg 100 000
Hmmm ciekawe, ja mam ponad 100 tys i klocki w bdb kondycji.Podbijam temat, czy koledzy i koleżanki moga doardzić co do klocków hamulcowych. Mam 82kkm i przy ostatniej wymianie opon zaglądnąłem i widze że coś cienko te klocki u mnie wyglądają. A dzisiaj zacząłem słyszeć jakiś metaliczny dzwięk w jednym z kół, jak wolno toczę się na wstecznym. Może kamień może coś, pewnie spradzę za moment, ale fakt że klocki tak czy siak mają się już ku końcowi to nawet nie wiem jakich locków mam szukać.
Moze sprobuj procedury:Podbijam temat, czy koledzy i koleżanki moga doardzić co do klocków hamulcowych. Mam 82kkm i przy ostatniej wymianie opon zaglądnąłem i widze że coś cienko te klocki u mnie wyglądają. A dzisiaj zacząłem słyszeć jakiś metaliczny dzwięk w jednym z kół, jak wolno toczę się na wstecznym. Może kamień może coś, pewnie spradzę za moment, ale fakt że klocki tak czy siak mają się już ku końcowi to nawet nie wiem jakich kocków mam szukać.
Tu masz podane: https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/pl_pl/GUID-E414862C-CFA1-4A0B-9548-BE21C32CAA58.htmlDzięki za podpowiedz, kamyk wypadł. Tak więc to nie klocki, aczkolwiek nadal zastanawiam, ile muszą mieć by nadawały się na wymiane. Pewnie przy kolejnej zmianie na lato zmierze je czymś dokłądniejszym. W zime nie będą aż tak używane.
Masz w trybie service, stan podawany w %. Ale czy informuje, tego jeszcze nie wiemJeśli chodzi o filtr kabinowy to nie jest tak, że tesla sama informuje kiedy wymienić?
Ja zmienilem z przodu tarcze + klocki.Podbijam temat, czy koledzy i koleżanki moga doardzić co do klocków hamulcowych. Mam 82kkm i przy ostatniej wymianie opon zaglądnąłem i widze że coś cienko te klocki u mnie wyglądają. A dzisiaj zacząłem słyszeć jakiś metaliczny dzwięk w jednym z kół, jak wolno toczę się na wstecznym. Może kamień może coś, pewnie spradzę za moment, ale fakt że klocki tak czy siak mają się już ku końcowi to nawet nie wiem jakich kocków mam szukać.