Czyszczenie klimy?

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Oczywiście nie obyło się bez problemów:) jak wyciągnąć końcówkę dyszy z aerozolu ? Wpadła mi do środka ! Można odkręcić ten element na dole z drugiego zdjęcia ? Może tam wpadł ?

Attachments

• 093ECDA3-93A0-429C-919E-F8BED32D2044.jpeg
    093ECDA3-93A0-429C-919E-F8BED32D2044.jpeg
    692,4 KB · Liczba wyświetleń: 100
  • 0370517F-D56D-4C30-805C-9760093FB9F9.jpeg
    0370517F-D56D-4C30-805C-9760093FB9F9.jpeg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 104

cooler

Pionier e-mobilności
Oczywiście nie obyło się bez problemów:) jak wyciągnąć końcówkę dyszy z aerozolu ? Wpadła mi do środka ! Można odkręcić ten element na dole z drugiego zdjęcia ? Może tam wpadł ?
Sami widzicie co pisałem: beznadziejny design, kompletny brak dostepu tam, gdzie powinien być bardzo dobry aby porządnie to wyczyścić. I jeszcze te pionowo umieszczone filtry... Jak oni chcą podbić Marsa to ja nie wiem - podczas wymiany filtrów auto ma stać 45 stopni pod górę żeby z filtrów się nie wysypało podczas wyjmowania czy co? Może w kosmosie to działa, ale helo! jesteśmy na Ziemi!

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Sami widzicie co pisałem: beznadziejny design, kompletny brak dostepu tam, gdzie powinien być bardzo dobry aby porządnie to wyczyścić. I jeszcze te pionowo umieszczone filtry... Jak oni chcą podbić Marsa to ja nie wiem - podczas wymiany filtrów auto ma stać 45 stopni pod górę żeby z filtrów się nie wysypało podczas wyjmowania czy co? Może w kosmosie to działa, ale helo! jesteśmy na Ziemi!
Nie prawda. filtry są umieszczone poziomo! Wszystko łatwo było bardzo tylko ja za mocno wsadziłem przewód od spraya. Po prostu jak zwykle chciałem za dobrze. Bardzo mocno nim machalem a potem zamiast popatrzeć, podważyć i wyciągnąć to jak zwykle ciągnąłem na siłę :p

cooler

Pionier e-mobilności
Nie prawda. filtry są umieszczone poziomo! Wszystko łatwo było bardzo tylko ja za mocno wsadziłem przewód od spraya. Po prostu jak zwykle chciałem za dobrze. Bardzo mocno nim machalem a potem zamiast popatrzeć, podważyć i wyciągnąć to jak zwykle ciągnąłem na siłę :p
Mam nadzieję że mnie trolujesz, bo wszystko można o tych filtrach powiedzieć ale nie to że są poziomo... Są lekko pochylone na "czystą" stronę, ale jednak bliżej pionu niż poziomu co powoduje że nie da się nawet delikatnie ich wyciągnąć bez wsypania się syfu (u mnie liście) na żeberka skraplacza. Zwłaszcza z dolnego. filtra. Żeby nie było - sam wymieniałem w Tesli, jak również na bieżąco wymieniam w 2 VW oraz w Toyotach i tam da się spokojnie wysunąć poziomo że nawet pyłek nie wpadnie do dołu. Więc nie trzeba odkurzać. A w Tesli jak uruchomisz dmuchawę to syf leci dookoła jak durny.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Mam nadzieję że mnie trolujesz, bo wszystko można o tych filtrach powiedzieć ale nie to że są poziomo... Są lekko pochylone na "czystą" stronę, ale jednak bliżej pionu niż poziomu co powoduje że nie da się nawet delikatnie ich wyciągnąć bez wsypania się syfu (u mnie liście) na żeberka skraplacza. Zwłaszcza z dolnego. filtra. Żeby nie było - sam wymieniałem w Tesli, jak również na bieżąco wymieniam w 2 VW oraz w Toyotach i tam da się spokojnie wysunąć poziomo że nawet pyłek nie wpadnie do dołu. Więc nie trzeba odkurzać. A w Tesli jak uruchomisz dmuchawę to syf leci dookoła jak durny.
To prawda akurat :)

cooler

Pionier e-mobilności
Taka ciekawostka dla osób którzy nie lubią sobie pobrudzić rączek i ze wszystkim lecą do serwisu: przy wymianie filtrów serwis nie odkurza tam na dole, nie mają czym.
Więc lepiej jednak się zmusić, dorobić jakąś przejściówkę do odkurzacza i po wyjęciu filtrów porządnie powyciągać śmieci, zwłaszcza gdy tak jak ja parkuję często pod drzewami. Z drugiego filtra podczas wyjmowania sypią się liście na dół aż miło, a nie ma tego jak wyjąć ręką. Planuję dorobić tego peszelka i raz jeszcze wyjąć filtry i wyczyścić tam jak tylko wszystkie liście z mojej brzozy już spadną. Natomiast co już poszło dalej w obieg to przepadło.

Bronek

Pionier e-mobilności
W Lidlu był taki lejek nasadka z wężem do odkurzania i są na Allegro
Ja mam osłonę dsiurkowana na wlocie, która od 3 lat wcale nie hamuje mocno przepływu. Nic wtedy nie wpada

tokwi

Pionier e-mobilności
Też parkuję pod drzewami, dlatego założyłem takie szpejko.
Można pewnie zrobić to samemu z jakiejś siatki do rynien przeciw liściom.
Przy każdym uzupełniani płynu do spryskiwaczy odgarniam to co już nie naleci do układu. A zbiera sie tego pod drzewami sporo.

Edit: właśnie Bronek o tym napisał