Dlaczego nie odpowiedziała ci na to osoba której referala użyłeś?Cześć wszystkim, ponieważ jestem nowym użytkownikiem poproszę o wyrozumiałość do zadanych pytań.
01 czerwca odbieram wyczekiwany model Y. Zamawiając auto skorzystałem z linka polecającego, w związku z tym po odbiorze auta otrzymam punkty (z tego co czytam powyżej 1000 tak? …. Doradzicie jako świeżakowi?![]()
100% racji!Dlaczego nie odpowiedziała ci na to osoba której referala użyłeś?
W Tesli nie ma typowego sprzedawcy, który za prowizję zajmie się klientem. Taką funkcje przejmują użytkownicy samochodów dla których prowizją są właśnie punkty z referali. Nie rozumiem wstawiania linków do stopek. Trochę pracy panowie… chcesz, żeby ktoś użył twojego kodu to „zaopiekuj” się „świeżakiem”.
za kartę tak wygląda:Be charge faktura z PL czy z UE ?
bo jak UE to zaczyna się zabawa w księgowanie i udowadnianie ze to nie wyjazd prywatny
Akurat u mnie to była szybka zmiana i pomagał mi kolega którego kolega ma kilka Tesli, ten podesłał mu link i tak zamówiłem na szybko auto bo wyczytałem od tych punktach ale nikt na tamten moment nie wiedział jak to działa. W każdym bądź razie dziękuję za cenne informacje od Was 👍Dlaczego nie odpowiedziała ci na to osoba której referala użyłeś?
W Tesli nie ma typowego sprzedawcy, który za prowizję zajmie się klientem. Taką funkcje przejmują użytkownicy samochodów dla których prowizją są właśnie punkty z referali. Nie rozumiem wstawiania linków do stopek. Trochę pracy panowie… chcesz, żeby ktoś użył twojego kodu to „zaopiekuj” się „świeżakiem”.
Dlatego ja założyłem ekskluzywny klub osób, którym pomogłem i referral-e przyjmuję tylko od klubowiczów.Dlaczego nie odpowiedziała ci na to osoba której referala użyłeś?
Księgowy wrzuci to jako kwotę netto (10E) - VAT nie odliczysz a o zwrot od takiej kwoty nie ma chyba opcji odzyskania.za kartę tak wygląda:
View attachment 10664
Jak dla mnie trochę dziwnie, dane adresowe są prawidłowe, NIP z przedrostkiem PL ale faktura z włoskim VATem - nie wiem jeszcze co na to mój księgowy powie.
Moim zdaniem nie będzie trzeba niczego udowadniać. Kupiłem u włoskiego sprzedawcy bo było taniej (1.6zł na ionity zamiast 3.5zł) a i tak ładowałem w Polsce przy dojazdach do klientów.