Darmowy Tesla Wall connector - przy zakupie nowej Tesli (już nieaktualne)

STMS

Pionier e-mobilności
Tak działa jak dziala
Jak się pomylisz z nr słupka musisz pisać na support bo apka wisi

klata

Zadomawiam się
Ja założyłem sobie konto w be charge i wczoraj zamówiłem kartę. Ceny co prawda ceny trochę gorsze niż w EnelX i w PL tylko ionity ale za to konto założone bez kombinowania i faktura od razu na firmę. Za 3 tygodnie planuje wycieczkę ok 3500km i sprawdzę czy się sprawdzi.

Attachments

• Screenshot_20230509-165642.png
    Screenshot_20230509-165642.png
    378,2 KB · Liczba wyświetleń: 12

STMS

Pionier e-mobilności
Be charge faktura z PL czy z UE ?

bo jak UE to zaczyna się zabawa w księgowanie i udowadnianie ze to nie wyjazd prywatny

gim-kg

Pionier e-mobilności
Cześć wszystkim, ponieważ jestem nowym użytkownikiem poproszę o wyrozumiałość do zadanych pytań.
01 czerwca odbieram wyczekiwany model Y. Zamawiając auto skorzystałem z linka polecającego, w związku z tym po odbiorze auta otrzymam punkty (z tego co czytam powyżej 1000 tak? …. Doradzicie jako świeżakowi? :)
Dlaczego nie odpowiedziała ci na to osoba której referala użyłeś?
W Tesli nie ma typowego sprzedawcy, który za prowizję zajmie się klientem. Taką funkcje przejmują użytkownicy samochodów dla których prowizją są właśnie punkty z referali. Nie rozumiem wstawiania linków do stopek. Trochę pracy panowie… chcesz, żeby ktoś użył twojego kodu to „zaopiekuj” się „świeżakiem”.

Michal

Moderator
W Tesli nie ma typowego sprzedawcy, który za prowizję zajmie się klientem. Taką funkcje przejmują użytkownicy samochodów dla których prowizją są właśnie punkty z referali. Nie rozumiem wstawiania linków do stopek. Trochę pracy panowie… chcesz, żeby ktoś użył twojego kodu to „zaopiekuj” się „świeżakiem”.
100% racji!

klata

Zadomawiam się
Be charge faktura z PL czy z UE ?

bo jak UE to zaczyna się zabawa w księgowanie i udowadnianie ze to nie wyjazd prywatny
za kartę tak wygląda:
1683654713877.png
Jak dla mnie trochę dziwnie, dane adresowe są prawidłowe, NIP z przedrostkiem PL ale faktura z włoskim VATem - nie wiem jeszcze co na to mój księgowy powie.

Moim zdaniem nie będzie trzeba niczego udowadniać. Kupiłem u włoskiego sprzedawcy bo było taniej (1.6zł na ionity zamiast 3.5zł) a i tak ładowałem w Polsce przy dojazdach do klientów.

Last edited:

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
Akurat u mnie to była szybka zmiana i pomagał mi kolega którego kolega ma kilka Tesli, ten podesłał mu link i tak zamówiłem na szybko auto bo wyczytałem od tych punktach ale nikt na tamten moment nie wiedział jak to działa. W każdym bądź razie dziękuję za cenne informacje od Was 👍

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Dlatego ja założyłem ekskluzywny klub osób, którym pomogłem i referral-e przyjmuję tylko od klubowiczów.
Klub jest ekskluzywny, bo na razie jestem w nim sam 😂😂😂.

A poważnie, to IMHO zdecydowanie większa frajda z pomocy komuś niż z tych całych punktów.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
za kartę tak wygląda:
View attachment 10664
Jak dla mnie trochę dziwnie, dane adresowe są prawidłowe, NIP z przedrostkiem PL ale faktura z włoskim VATem - nie wiem jeszcze co na to mój księgowy powie.

Moim zdaniem nie będzie trzeba niczego udowadniać. Kupiłem u włoskiego sprzedawcy bo było taniej (1.6zł na ionity zamiast 3.5zł) a i tak ładowałem w Polsce przy dojazdach do klientów.
Księgowy wrzuci to jako kwotę netto (10E) - VAT nie odliczysz a o zwrot od takiej kwoty nie ma chyba opcji odzyskania.