Masz rację jest przednia! Coś mi się pokręciło, a sentry oczywiście korzystam. Zjada mi z 4% przez noc, to typowe? Stoję na ulicy, obok chodnika - może wzmożony ruch ludzi to powoduje?Ma rejestrator z czterech kamer dokoła. Jednak nie taki jak zwykłe / rynkowe - musisz klepnąć klakson albo ikonkę na ekranie żeby zapisać nagranie, bez tego nic się nie zapisze. Oczywiście jest tez wartownik, który zapisuje nagrania kiedy auto jest zamknięte i coś zostanie wykryte.
Poczytaj manual:
![]()
Model Y Owner's Manual | Tesla
Przejrzyj instrukcję użytkownika, aby zapoznać się z informacjami o pojeździe.www.tesla.com
Tyle zjada, nawet jak nie ma ruchu to sporo. Moim zdaniem też to dużo. Pewnie dlatego że nie jest uśpiona i ciągle wtedy tam coś się włącza nie tylko same kamery. Kilka kW na dobę to jak by niezły odbiornik energii tam działał.Masz rację jest przednia! Coś mi się pokręciło, a sentry oczywiście korzystam. Zjada mi z 4% przez noc, to typowe? Stoję na ulicy, obok chodnika - może wzmożony ruch ludzi to powoduje?
Wartownik zużywa około 200W, co daje około 24h * 200W = 4,8 kWh / dobę.Masz rację jest przednia! Coś mi się pokręciło, a sentry oczywiście korzystam. Zjada mi z 4% przez noc, to typowe? Stoję na ulicy, obok chodnika - może wzmożony ruch ludzi to powoduje?
Ale wtedy Wartownik w ogóle będzie działać jeśli auto nie ma czujników? "Gdy włączone jest Wykrycie na podstawie kamery, tryb wartownika wykorzystuje zewnętrzne kamery pojazdu oprócz czujników do wykrywania zdarzenia zagrożenia podczas zaparkowania. W przypadku wyłączenia pojazd zapisuje klipy na dysku USB tylko w przypadku wykrycia fizycznego zagrożenia"Wartownik zużywa około 200W, co daje około 24h * 200W = 4,8 kWh / dobę.
Ruch nie ma znaczenia, bo auto i tak analizują każdą klatkę obrazu.
Jeśli nie masz podpiętego do ładowarki, to polecam wyłączyć opcję "Wykrycie na podstawie kamery".
Jakieś szczegóły ( jak podpiąłeś zasilanie, ile zużywa, przykładowy klip ) ?Z przodu są 3 kamery - a łącznie jest ich 8.
Tym niemniej zamontowałem dodatkową kamerę z przodu - wybudza się i jest zasilana tak samo jako pozostałe kamery z sentryI nie muszę klaksony (lub z rolki) klikać, aby się automatycznie nagrało
![]()
Będzie działać na wybudzeniu takim jak alarm - przechylenie, złapanie za klamkę, ...Ale wtedy Wartownik w ogóle będzie działać jeśli auto nie ma czujników? "Gdy włączone jest Wykrycie na podstawie kamery, tryb wartownika wykorzystuje zewnętrzne kamery pojazdu oprócz czujników do wykrywania zdarzenia zagrożenia podczas zaparkowania. W przypadku wyłączenia pojazd zapisuje klipy na dysku USB tylko w przypadku wykrycia fizycznego zagrożenia"