EV plus też.Akurat jeśli chodzi o terminale i platnosci to PL jest w czołówce. Nowe GW maja już terminale na kartę
EV plus też.Akurat jeśli chodzi o terminale i platnosci to PL jest w czołówce. Nowe GW maja już terminale na kartę
To juz trzeba zapytać tych co stawiają, przy całym zachodzie postawienia DC ten POSik to pikuś.Mówisz 'nie rocket science' to czemu każda nowopostawiona ładowarka DC tego nie ma...
U nas w PL się nie płaci za kompresor do kół.Kuba, proszę Cię... Rozmawiamy na temat ładowarek EV, a nie że w Biedronce można kartą zbliżeniowo u pani Krysi na kasie zapłacić. U mnie kartą można nawet za kompresor do kół na stacji zapłacić, ale nie o tym jest ten temat.
Mówisz 'nie rocket science' to czemu każda nowopostawiona ładowarka DC tego nie ma...
Ale jakich, płatniczych, czy lojalnościowych do ładowania?U nas w PL się nie płaci za kompresor do kół.
Ja jestem zwolennikiem telefonu. Nie lubię dodatkowych kart.
Nadal musisz mieć jakąś aplikację, która obsługuje NFC: bankową, Google Pay. Tesla też się otwiera po zainstalowaniu aplikacji.Telefonem z NFC już od dawna można płacić tak samo jak kartą zbliżeniową. Po co do tego jakieś durne aplikacje?
Wszystkich. Wolę jak wszystko jest w telefonie.Ale jakich, płatniczych, czy lojalnościowych do ładowania?
Patrz - to dokładnie odwrotnie niż ja.Wszystkich. Wolę jak wszystko jest w telefonie.
Bankowej nie musisz mieć, a google pay/apple pay masz zintegrowane z systemem operacyjnym. No i jest jedno, do płacenia na wszystkich ładowarkach i we wszystkich sklepach. A nie 10 różnych aplikacji do 10 różnych operatorów ładowania, osobne konta i ch.. wie co jeszcze. Jak idę zapłacić w spożywczaku to nie muszą wiedzieć że jestem 'w klubie'. Tak samo jak nie powinno to interesować operatora ładowarki.Nadal musisz mieć jakąś aplikację, która obsługuje NFC: bankową, Google Pay. Tesla też się otwiera po zainstalowaniu aplikacji.
Aplikacja jest niestety po to, żeby się zidentyfikować, że jestem w klubie.
Ale GW teraz ma jasny cennik… do 100kW i powyzej, jeszcze nie spotkalem ladowarki 140kW ktora by ladowala mniej…50kW to jest 125A przy 400V. Jak masz mniejsze napięcie to będzie oczywiście wolniej. Orleny 100kW maja np. max 200A wiec na aucie z instalacja 400V zrobisz zwykle 72-75kW.
Prawda tez taka ze GW przy cenniku w zależności od mocy ładowarki powinien coś tam gwarantować a jak nie to płac za rzeczywista prędkość.