Dobre wiadomości dla wybierających się do Chorwacji (nie tylko Teslą)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Czy lepiej jechać pod MCDonalds na Ionity w Zvoleniu?
Ja bywam w Zvoleniu. Jest McD, KFC i BK, oraz normalna knajpa i pizzeria w Tesco. Wszędzie WC (w Tesco też). Więc co kto lubi.

michal.s

Zadomawiam się
ale ja pytałem o SUC Tesli ten przy hotelu Kaskady (4 stanowiska po 125kW) , to że w Maku i KFC są kible to wiem. Mam dylemat czy pchać się pod ten hotel na na SUC czy Ionity przy MCDonaldsie.
Ładowałem się tam na początku lipca.
Wjazd na parking, na którym znajduje się SuC jest za free (jest szlaban przy wjeździe).
Z łazienki też skorzystałem bez korzystania z restauracji. Zapytałem tylko na recepcji, czy można skorzystać, bo ładuję się na SuC i bezproblemowo pozwolili.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dzięki (y), jak będą wolne stanowiska to podjadę tam, jak nie to Ionity. Powinienem tam mieć jeszcze ok. 40% a następne ładowanie między Budapesztem a Balatonem. Wyruszam w piątek, trzymajcie kciuki za ładowarki bez kolejki :)
Na Węgrzech polecam SuC/Ionity Sormás. Baaaardzo fajna knajpa (István fogadó). To jest jakieś 15-20 km przed granicą z HR.

Last edited:

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
ale ja pytałem o SUC Tesli ten przy hotelu Kaskady (4 stanowiska po 125kW) , to że w Maku i KFC są kible to wiem. Mam dylemat czy pchać się pod ten hotel na na SUC czy Ionity przy MCDonaldsie.
A tak poza tym, to na SK (tranzytem przez SK trasą Chyżne-Sahy jeżdżę regularnie) najbardziej opłaca się brać ZSE Drive (np. pakiet Road Safe za 29,90 EUR i 100 kWh w pakiecie). Ładuję w jedną stronę 50+ kWh, i na powrocie też 50+ kWh i jest git. Nadwyżka ponad 100 kWh z pakietu jest za 0,39 EUR/kWh.

Tak wychodzi najtaniej (ZSE: 0,30 EUR/kWh, SuC: 0,37 EUR/kWh, Ionity Power: 0,39 EUR/kWh). I jest więcej miejsc z ładowarkami 150+ kWh po drodze (np. Dolny Kubin - jedno miejsce, Bańska Bystrzyca: klika miejsc, Zvoleń - trzeba ciut zboczyć, Sahy - dwa miejsca) z WC i często fajnymi knajpami.