Dodanie referrala po złożeniu zamówienia

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale moj to juz powinien byc DELIVERED :D
Jest chyba od wczoraj?
Dzięki jeszcze raz
Ale niech mi Ktoś kto może wie wyjaśni pewną rzecz:
Pierwszy refferal dał 1500km do czerwca. i OK zrozumiale
Ale drugi zwiekszył sume kilometrów i przedłuzył okres obowiązywania do grudnia.
Nie widać podziału km z obu poleceń, jest suma obu. Czy ona działa do grudnia? Czy tylko to drugie 1500km

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie no zamowienia juz Ci raczej nie zmienia, ale jak zrezygnujesz to juz bedzie drozej.
Mnie zastanawia kto mi odda moje 500.- zaliczki, bo leasing zaplacil calosc z faktury.... a tesla grzecznie moja zaliczke przytulila i milczą :)

Khar

Posiadacz elektryka
Mnie zastanawia kto mi odda moje 500.- zaliczki, bo leasing zaplacil calosc z faktury.... a tesla grzecznie moja zaliczke przytulila i milczą :)
Jeśli płaciłeś kartą, to dostaniesz zwrot na kartę. Zapewne to długo potrwa, częściowo zależne od Tesli, a częściowo od instytucji rozliczającej kartę i banku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeśli płaciłeś kartą, to dostaniesz zwrot na kartę. Zapewne to długo potrwa, częściowo zależne od Tesli, a częściowo od instytucji rozliczającej kartę i banku.
Tak karta, ale masz to info od tesli czy przypuszczenia ?
Bo ja na swoim koncie mam 5 roznych faktur, to cud ze odebralem auto ;)

danielm

Pionier e-mobilności
Jest chyba od wczoraj?
Dzięki jeszcze raz
Ale niech mi Ktoś kto może wie wyjaśni pewną rzecz:
Pierwszy refferal dał 1500km do czerwca. i OK zrozumiale
Ale drugi zwiekszył sume kilometrów i przedłuzył okres obowiązywania do grudnia.
Nie widać podziału km z obu poleceń, jest suma obu. Czy ona działa do grudnia? Czy tylko to drugie 1500km
a czemu miałbyś widzieć podział? każdy refferal dodaje kilometry i przedłuża o pół roku

Khar

Posiadacz elektryka
Tak karta, ale masz to info od tesli czy przypuszczenia ?
Bo ja na swoim koncie mam 5 roznych faktur, to cud ze odebralem auto ;)
Tak, to jest oficjalna informacja. Powinieneś mieć fakturę korygującą (kredytową) na 500 zł i to będzie zwrot. Ale jak wspomniałem karta to najwolniejszy mechanizm. Jeśli kredytowa, to zależnie od banku dopiero na miesięcznym zestawieniu będzie ujęta, więc czekasz minimum miesiąc. Z debetową jest niewiele lepiej.
Także na razie ciesz się samochodem, sprawdź po miesiącu - a jeśli wtedy nie będzie, to dopiero pisz reklamację.

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak, to jest oficjalna informacja. Powinieneś mieć fakturę korygującą (kredytową) na 500 zł i to będzie zwrot. Ale jak wspomniałem karta to najwolniejszy mechanizm. Jeśli kredytowa, to zależnie od banku dopiero na miesięcznym zestawieniu będzie ujęta, więc czekasz minimum miesiąc. Z debetową jest niewiele lepiej.
Także na razie ciesz się samochodem, sprawdź po miesiącu - a jeśli wtedy nie będzie, to dopiero pisz reklamację.
Ok, dzieki. Nie no na luzie, moge czekac i 6 miesiecy, wazne ze mam auto :D A jak maja problem niech przeksieguja na konto do superczardżerów i juz. Dzis naładowałem do 100% sprawdze ile km daje :D