Dołożenie ładowania bezprzewodowego i gniazd USB w drugim rzędzie

mkaminski100

Nowy na Forum
To nie są braki. Po prostu pominąłeś to podczas konfigurowania samochodu.
W aucie rodzinnym za ponad 200 tys zl raczej takie detale jak sciemnione szyby z tyłu czy gniazda USB w drugim rzędzie z tyłu powinny być standardem, a nie pakietem opcjonalnym, który miałem w autach nawet niższej klasy i gorszego wyposażenia.

No ale skóra na desce jest.

Ferrari95

Fachowiec
Masz rację, że powinny być w standardzie, ale tak nie jest i producenci aut z premedytacją wyciągają za takie rzeczy dodatkowe pieniądze od klientów. Takie nadeszły czasy, niestety :(

vwir

Pionier e-mobilności
Nie takie nadeszły czasy, tylko grupa VW zawsze tak miała. Od kilkudziesięciu lat. W Tesli możesz co najwyżej dołożyć hak. W Mach-E jedyne co mogłem dołożyć to jeden z dwóch pakietów technologicznych (reszta w standardzie). A gdy próbowałem konfigurować Audi Q4 to czułem się jak na polu minowym. Cały czas patrzyłem tylko co tym razem zapomniałem zaptaszyć.

mkaminski100

Nowy na Forum
Masz rację, że powinny być w standardzie, ale tak nie jest i producenci aut z premedytacją wyciągają za takie rzeczy dodatkowe pieniądze od klientów. Takie nadeszły czasy, niestety :(
Tak VW działał od dość dawna. Pamiętam że kiedy miałem dvd w zdechłym fordzie to kolega miał kasety w Passacie.
Niestety nadal się z tego nie wyleczyli i wydaje mi się że niedługo mogą ponieść tego konsekwencje, bo sam znaczek nie dla wszystkich znaczy dużo

Michal

Moderator
niedługo mogą ponieść tego konsekwencje, bo sam znaczek nie dla wszystkich znaczy dużo
😂😂🤣
Świadomie zatruwali ludzi, a sam wybrałeś ich auto... ale całe masy się od nich odwrócą, bo nie dali gniazda USB z tyłu i wszystko wciskają w pakietach od 20 lat 🤣
Weź bo spadnę z krzesła.
Pisałem już wielokrotnie co dla mnie znaczy znaczek jakiejkolwiek marki VAG...

mkaminski100

Nowy na Forum
Świadomie zatruwali ludzi, a sam wybrałeś ich auto... ale całe masy się od nich odwrócą, bo nie dali gniazda USB z tyłu i wszystko wciskają w pakietach od 20 lat 🤣
Weź bo spadnę z krzesła.
Pisałem już wielokrotnie co dla mnie znaczy znaczek jakiejkolwiek marki VAG...
Ale co ma wspólnego "zatruwanie" z odcinaniem kuponów ze znaczka marki?
Zresztą robił to każdy i każdy płaci odszkodowania.
Poza tym to auto elektryczne więc tutaj nietrafione porównanie.

No i to już się to dzieje i nie chodzi o "gniazdo USB" a to co dostajesz z autem.

VAG w dużych autach rzucił ochłap 50kW ładowania i resztę w opcji gdzie już nawet e208 ma 100kW w standardzie.
Kamerę 360 miałem w standardzie choćby w Qashqai, nawet e2008 miał pół auta z tyłu na kamerze, żeby widzieć miejsce parkingowe.
Tesla daje 360 z aktywnym pasem i sentry mode.
Nie trzeba szukać opcji foteli elektrycznych , ładowarki bezprzewodowej, szklanego dachu. Chyba nawet klapa jest już w standardzie i do starszych modeli 3 można ją dołożyć w serwisie (w skodzie się nie da dołożyć nic)

No ale odnośnie przewidywań, czy ludzie odejdą od VAG.
Model 3 to już najpopularniejsze EV nawet w Niemczech.
Z tego co pamiętam to Hyundai zwiększył udział w rynku w 2021, tak samo jak fiat czy opel.

VW sprzedał o 10 tysięcy mniej aut w 22 niż w 21.
Skoda sprzedała o 4 tysiące mniej
Audi zwiększyło ale nadal są na 6 miejscu.

Jak to będzie wyglądało dalej?
Zobaczymy ale nie wygląda to dobrze dla Vag szczególnie biorąc pod uwagę, że oni już cen nie mogą obniżyć, a taka Tesla tak

Last edited: