Dopłata na JDG a zawieszenie działalności / cesja leasingu

Jus

Nowy na Forum
Napisałem do BOŚ oficjalną reklamację - z pełnym opisem sprawy oraz z info że w przypadku braku odpowiedzi kieruję sprawę do Rzecznika finansowego - no i pomogło :)
Dzięki wielkie. Tobie BOŚ nie chciał wypłacić dofinansowania jak miałeś zawieszoną działalność, czy nie chciał podpisać umowy?

Firma leasingowa umowę z moim podpisem wysłała początkiem grudnia 2024, JDG zawiesiłam od lutego 2025, a wczoraj Masterlease dostał umowę bez podpisu BOŚ z powrotem z adnotacją, że muszę mieć odwieszoną działalność aby ją podpisali. Patrząc na tempo w jakim zajmują się umowami, to będę przez dobrych kilka miesięcy musiała płacić bezsensownie ZUS zanim środki zostaną wyplacone 🫣.

Daro76

Fachowiec
Dzięki wielkie. Tobie BOŚ nie chciał wypłacić dofinansowania jak miałeś zawieszoną działalność, czy nie chciał podpisać umowy?

Firma leasingowa umowę z moim podpisem wysłała początkiem grudnia 2024, JDG zawiesiłam od lutego 2025, a wczoraj Masterlease dostał umowę bez podpisu BOŚ z powrotem z adnotacją, że muszę mieć odwieszoną działalność aby ją podpisali. Patrząc na tempo w jakim zajmują się umowami, to będę przez dobrych kilka miesięcy musiała płacić bezsensownie ZUS zanim środki zostaną wyplacone 🫣.
W sumie to umowę dostałem praktycznie razem z dotacją czyli w marcu 24 - leasing podpisywałem w marcu 2023. Więc nie wiem co tam było problemem - po prostu po wysłaniu reklamacji dostałem do 2-3 tygodni listem umowę (z datą podpisania z grudnia 23?) i jednocześnie kasę. Także pisz oficjalne pismo i powodzenia!

Ev3

Pionier e-mobilności
Rzutem na taśmę się załapałam na Mój Elektryk
Za leasingowane auto w ramach JDG?
Raczej coś Ci się wydaje.....

Ta ścieżka nie działa od lipca czy sierpnia 2024 i żadnej kasy za wniosek złożony później z niej nie dostaniesz.

Jus

Nowy na Forum
Za leasingowane auto w ramach JDG?
Raczej coś Ci się wydaje.....

Ta ścieżka nie działa od lipca czy sierpnia 2024 i żadnej kasy za wniosek złożony później z niej nie dostaniesz.
To nie mnie się wydaje 😉.

Wniosek o dopłatę z programu Mój Elektryk został wysłany przez firmę leasingową 5 sierpnia 2024, doczytaj sobie jaka była graniczna data wniosków przyjętych przez BOŚ.

Ev3

Pionier e-mobilności
Wniosek o dopłatę z programu Mój Elektryk został wysłany przez firmę leasingową 5 sierpnia 2024,
No o to pytałem, o jakiej umowie mowa.
Rozumiem, że TERAZ realizują ten wniosek z sierpnia? ;-)

W sumie nie powinienem się dziwić - pierwszą dotację, ale bezpośrednio z funduszu, załatwiałem 14 miesięcy.....

Jus

Nowy na Forum
No o to pytałem, o jakiej umowie mowa.
Rozumiem, że TERAZ realizują ten wniosek z sierpnia? ;-)

W sumie nie powinienem się dziwić - pierwszą dotację, ale bezpośrednio z funduszu, załatwiałem 14 miesięcy.....
Dokładnie tak 🙂