Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

marcinsz

Zadomawiam się
Świeża informacja od jednego z dealerów - ichni leasingodawca podpisuje umowę z bankiem finansującym pod koniec października. Na początku listopada zaczną przyjmować wnioski od JDG.
Prosze podaj u dealera jakiej marki jest taki plan.

solik

Pionier e-mobilności
Hyundai wspolpracuje z Arval w zakresie Hyundai Abonament wiec to by sie zgadzalo z informacjami prasowymi :D

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Na zapytanie o termin wypłaty, zgodnie z warunkami umownymi wypłata środków powinna nastąpić do 30 dni od daty złożenia kompletu dokumentów (osoby fiz.) z NFOŚiGW otrzymałem odpowiedź, "Wszystkie wnioski złożone w ramach naboru Mój elektryk oczekują jeszcze na ocenę. Niestety mamy problemy techniczne i ciężko jest określić czas oceny wniosku".

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Jakie tzw "problemy techniczne"? Za mało osób potrafi czytać? Otworzyć załączniki? A może im prąd wyłączyli?
Pewnie kibel w Urzędzie się zapchał?
Mam doświadczenie z podobnie złożonym wnioskiem na dofinasowanie OZE, od półtora roku leży, bo niby wymaga kontaktu, którego nikt nie nawiązuje a a moje próby takowego jest brak reakcji.

Jedna zasada w moim długim życiu obowiązuje , że nie liczę zbytnio na takie pierdoły, bo to jest jak loteria . Dlatego że nie liczę, to nigdy naprawdę nie muszę liczyć .
Czego wszystkim życzę i ***** ich .

mmm

Fachowiec
@Bronek, problem z czytaniem jest wysoce prawdopodobny, zważywszy na 8 gwiazdek.

Mi tam opóźnienie pasuje - im później dostanę kasę, tym krócej będę jeździł z tą paskudną naklejką. A jak nie dostanę kasy, bo cała pójdzie na filmiki z krowami - nie liczyłem na nią przy zakupie, więc nic mi to nie zmieni.

JareG

Pionier e-mobilności
Ale to smieszne, napisali sami warunki, ktorych potem nie przestrzegaja :)
To zależy, dla kogo śmieszne. Dla mnie to żałosne - młotki coś tam naskrobały, bo trzeba było się pochwalić, że się działa. Potem jakiś inny cymbał ino nieco wyżej na drabinie zameldował, że plan wykonano. Potem ten kmiot, który robi za premiera, zrobi prezentację jak to dzięki niemu elektromotoryczność w narodzie rośnie, i dorzuci jeszcze kilka pierdów w temacie, np. o czymś nazywanym Izera.. a rzeczywistość leży i kwiczy.
Ja wychowałem się w przekonaniu, że ma się jedną twarz, i nie warto robić z niej dudy. A tu non stop takie niespodzianki - te kmioty w trakcie wychowania podwórkowego miałyby systematyczne klepanie maski za łganie.

Pozdrawiam