Długo masz zamiar jeszcze się mądrzyć nie mając racji?
Po raz kolejny powtarzam - albo czytasz ze zrozumieniem, albo chociaż nie odpowiadaj w ten sposób tym, którzy rozumieją, co czytają.
Kolego, a w czym nie mam racji? Proszę zacytować.
Wygłupiłeś się i nie umiesz się do tego przyznać, a sam się mądrzysz i odpowiadasz mi NIE NA TEMAT, bo pytanie dotyczy
zakupu gotówkowego przez przedsiębiorców a nie leasingu, a Ty po raz kolejny piszesz o leasingu. Powtarzam Ci trzeci raz, że dealerzy dostali informacje od NFOŚiGW o tym że w IV kwartale będzie nabór dla przedsiębiorców i wnioski będzie można składać bezpośrednio w NFOŚiGW. Jest informacja że w tym przypadku samochód na etapie składania wniosku powinien być zakupiony, zarejestrowany i ubezpieczony.
Oznacza to, że być może są osoby na forum które nie chce czekać na ogłoszenie naborów, a dofinansowanie traktują jako dodatkowy bonus, który nie warunkuje ich decyzji o zakupie, to mogą zaryzykować zanim program będzie ogłoszony i kupić pojazd już teraz. Oczywiście do Ciebie to nie dociera, nie każdy musi traktować to jak transakcję życia a rzucony ochłap jak walkę za wszelką cenę i wyścig żeby podpisać umowę zanim ktoś ubiegnie. Oczywiście warunki mogą się zmienić, ale tak samo mimo ogłoszonego naboru dla firm leasingowych, odgórnie może ktoś podjąć decyzję o zamknięciu programu i przesunięciu funduszy na inne cele, wystarczy jak się suwerenowi nie spodoba i słupki polecą w dół.
Dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu, bo masz klapki na oczach i sobie coś wymyśliłeś i próbujesz narzucać innym w autorytarny sposób, że tylko w leasingu można kupować bo tak sobie wymyśliłeś i "zabraniasz" dyskutować innym o innych formach. Ludzie nie chcą słuchać takich "rad". Do tego plączesz się w tym co sam mówisz, bo najpierw oburzasz się na innych pisząc cytuję "Dlatego jak pisałem, że mi leasing się nie opłaca, to różni tacy chcieli mnie zjeść, a dopiero teraz pewnie zrozumieli, o czym była mowa.", potem mądrzysz się i piszesz mi że droga leasingu jest otwarta a jako przykład podajesz Avral, który akurat jest najmem długoterminowym a nie klasycznym leasingiem operacyjnym i z dumą piszesz że sam taki podpisujesz. Tymczasem nie ma jeszcze firmy leasingowej, która oferuje taki leasing, bo trwa dopiero nabór na te firmy.
Dobra rada: stonuj trochę swoje wypowiedzi i przestań innym narzucać swojego zdania, to może inni "nie będą chcieli Cię po raz kolejny zjeść". Niech da Ci to coś do myślenia, bo co chwilę dyskutując z kimś będziesz sfrustrowany. Dobra wiadomość że jesteś blisko tych wniosków, bo sam dostrzegasz że coś jest chyba nie tak w prowadzonych przez Ciebie dyskusjach skoro "ludzie chcą Cię zjeść" ;-)
Dla niekumatych, albo leniwych którzy koniecznie NIE CHCĄ przeczytać wątku, powtarzam konkluzje z wątku:
Nie obrażaj forumowiczów, na tym forum jest więcej mądrych ludzi niż Ci się wydaje, którzy niekoniecznie chcą słuchać wypowiedzi w takim tonie.
- droga bezpośredniego zakupu na firmę jest zamknięta i nie wiadomo kiedy się to zmieni, do tego trzeba ogłosić nabór i podać jego warunki.
Zapewne nie zrobią tego zanim nie skończą obrabiać wniosków osób fizycznych, a na dziś mają z tym ogromne problemy, nie wypłacili jeszcze nic nikomu od kilku miesięcy.
No i wprowadzasz ludzi w błąd i sam się "mądrzysz", bo nieprawdą jest że nie wiadomo kiedy się to zmieni, bo jest zapowiedź na IV kwartał ogłoszenia naboru dla przedsiębiorców i są informacje wysyłane do dealerów. Każdy może zapytać swojego dealera o to.
A tak zupełnie na luzie i z dystansu, proponuję odpuścić dalszą dyskusję kto się "mądrzy". Nie mam do Ciebie nic personalnie, nawet masz wiele wypowiedzi na forum z którymi się zgadzam, po prostu fajnie jak trochę odpuścisz z narzucaniem swojej wizji, która nie dla każdego będzie słuszna. Miło wysłuchać Twoje zdanie, ale bez pouczania i bez narzucania swojej wizji.
Pozdrawiam