Dorodne buraki, czyli tak nie wypada

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
BMW PZ 079WS w Zduńskiej Woli.

Burak - BMW PZ 079WS.jpg

viallos

Pionier e-mobilności
Niedyskretne pytanie do prowadzącego ... te nachalne reklamy, ktore pojawiają się wszędzie od jakiegoś czasu na forum, pozwoliły w tak krótkim czasie kupić taką furę 🤣🤣🤣🤔🫣

vwir

Pionier e-mobilności
Pisałem już na głównej - po to jest stopagresjidrogowej. Raczej ciężko tutaj doszukiwać się argumentów w stylu „nie zauważył”.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Zdaje się że takimi BMW z rejestracją PZ jeździ "kadra" Lidla :)
Ja dla takich "miluśniskich" mam w aucie przygotowane karteczki do włożenia za wycieraczkę o treści
"Drogi Kierowco blokujesz miejsce oznaczone i przeznaczone do ładowania samochodów elektrycznych.
Zgodnie art. 92 par. 1 Kodeksu wykroczeń Twój czyn jest zagrożony przyznaniem 1 punktu karnego a dodatkowo nałożeniem kary finansowej w wysokości od 20 do 5000 zł
Szanuj proszę innych użytkowników aut i nie blokuj im miejsc przeznaczonych do ładowania aut elektrycznych."
Zawsze lepiej zacząć od edukacji :)

KrzysztofFly

Moderator
Zdecydowanie zgłaszać do odpowiedniej terytorialnie jednostki, https://dlakierowcow.policja.pl/dk/stop-agresji-drogowej/87103,Stop-agresji-na-drodze.html
to nie kosztuje nic, jedynie chwilę czasu którą trzeba na to poświęcić, a zapewne długo pozostanie w pamięci właściciela/kierowcy samochodu i jest duża szansa, że już nigdy nie będzie tego powtarzał. Co nie znaczy, że ktoś inny na ten sam pomysł nie wpadnie. Jest jednak duża szansa, że jak się rozniesie, że dają za to punkty i mandat, to innym wystarczy o tym usłyszeć, żeby nie próbować na własnym portfelu.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji