Dostawy I kw. 2025 roku

grissen

Zadomawiam się
Cześć wszystkim,

Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie z odbiorem Modelu 3. Zamówiłem bazową wersję w kolorze białym 21.02. W aplikacji mam już pojazd zarejestrowany, wszystkie pola zaznaczone, czekam jedynie na umówienie terminu dostawy. W salonie nie potrafią mi powiedzieć, kiedy dokładnie będzie dostawa.

Czy ktoś z Was wie, jak wygląda ten proces? Kiedy zazwyczaj przyjeżdżają samochody do Ząbek – w jakie dni? I ile mniej więcej czeka się na odbiór po finalizacji formalności?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje! 😊
A otrzymałeś już fakturę za samochód? U mnie na FV widnieje przewidywana data dostawy. I zgadzała się praktycznie w 100% z umówionym odbiorem ;)
Do tego polecam jednak miły kontakt z opiekunem w tesli. Mi od razu odpowiedział jeszcze w lutym kiedy spodziewają się dostawy. Ba! nawet chcieli mi przepiąć VIN jeśli zależałoby mi na modelu wyprodukowanym w 2025 r, gdy zapytałem o datę produkcji. (mój jest produkowany 31.12.2024). Zależało na czasie, więc było mi wszystko jedno (różnica w dostawie była ok miesiąca). Ponoć modele produkowane z 2025 mają być pod koniec miesiąca w Ząbkach. (chyba, że ktoś już z Was ma i może były też na lawecie wymieszane, a ja po prostu załapałem się jeszcze na stary)

map

Fachowiec
Widzę pewną zależność, ale nie zawsze, że wydają te samochody w kolejności opłacenia faktur. Zrobiłeś to około tygodnia po mnie, ja dostałem możliwość wybrania terminu odbioru w ostatni piątek, więc spodziewaj się tego z końcem tygodnia :)
Zamówione 6 luty, opłacone 8 luty. Papierów nawet nie wysłali ;)

tanczmy

Zadomawiam się
Wczoraj o 16:30 odebrana. Razem ze mną ktoś jeszcze odbierał- pewnie też nadgorliwy i dzwonił do nich w kółko 🤣. Od dzisiaj rusza wydawka umawiana przez aplikację.
Gratki! Powiesz proszę na jakich oponach jest? Bo niektórzy dają info, że powróciły Micheliny ePrimacy

grissen

Zadomawiam się
Wczoraj o 16:30 odebrana. Razem ze mną ktoś jeszcze odbierał- pewnie też nadgorliwy i dzwonił do nich w kółko 🤣. Od dzisiaj rusza wydawka umawiana przez aplikację.
Gratulacje! :) Moją też dziś odebrałem z Ząbek ! Wszystko sprawnie i na czas (nawet chwile przed;) )

Gratki! Powiesz proszę na jakich oponach jest? Bo niektórzy dają info, że powróciły Micheliny ePrimacy
w mojej Bridgestone

Last edited:

PanKalafior

Zadomawiam się
I ja dziś dołączyłem do rodziny Tesli :) Model 3 LR AWD. Zamówiony 30.01.2025. Odebrany dziś w Katowicach. Rok produkcji 2025. Dostałem na Michelin e-primacy DOT 4924. Drgań i innych niepokojących objawów nie zidentyfikowałem.
Jutro wymieniam na wielosezonowe Hankook FlexClimate ION IL01 + dodatkowo sprawdzę zbieżność.

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
I ja dziś dołączyłem do rodziny Tesli :) Model 3 LR AWD. Zamówiony 30.01.2025. Odebrany dziś w Katowicach. Rok produkcji 2025. Dostałem na Michelin e-primacy DOT 4924. Drgań i innych niepokojących objawów nie zidentyfikowałem.
Jutro wymieniam na wielosezonowe Hankook FlexClimate ION IL01 + dodatkowo sprawdzę zbieżność.
Koniecznie daj znać jak była fabrycznie ustawiona zbieżność ;)

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Moja 3 LR RWD odebrana. Piękny dzień, piękna pora dnia.
Zasięg przy 100% 571 km.
Opony Michelina. Jeszcze nigdy nie jeździłem na nich w deszczu, dlatego się nimi jaram, bo lubię tę markę. Mam jednak nadzieję, że dam na nich radę.

Czy czuć lepsze osiągi niż od RWD? Raczej nie, za to jest cicho, także przy przyśpieszaniu. Wydaje mi się też, że zawieszenie lepiej wybiera niż w testowych highlandach rwd zarówno w wakacje, jak i zimą. Lepiej też działał tempomat.

Nie mogę się doczekać, kiedy ceramika wyschnie. 1000016989.jpg

umcus

Pionier e-mobilności
Moja 3 LR RWD odebrana. Piękny dzień, piękna pora dnia.
Zasięg przy 100% 571 km.
Opony Michelina. Jeszcze nigdy nie jeździłem na nich w deszczu, dlatego się nimi jaram, bo lubię tę markę. Mam jednak nadzieję, że dam na nich radę.

Czy czuć lepsze osiągi niż od RWD? Raczej nie, za to jest cicho, także przy przyśpieszaniu. Wydaje mi się też, że zawieszenie lepiej wybiera niż w testowych highlandach rwd zarówno w wakacje, jak i zimą. Lepiej też działał tempomat.

Nie mogę się doczekać, kiedy ceramika wyschnie. View attachment 25646
Zazdraszczam. Oby dobrze służył :) Jak Elon firmy nie wykończy, to może za parę lat też 3 kupimy dla żony :)