Dostawy I kw. 2025 roku

Bazarack

Zadomawiam się
Hej, u mnie wygląda to tak:

- 10.02.2025- zamówienie 3 HL/ SR/stealth grey/ finansowany leasingiem/ (produkcja 31.12.2024)
- 11.02.2025- email z nadanym VIN (na FV sugerowana data dostawy 04.03.2025)
- 24.02.2025- napisałem mejla do salonu w Ząbkach czy wiedzą coś o dostawie
- 25.02.2025- SMS z możliwością umówienia odbioru w apce
- 05.03.2025- umówiony odbiór :) (oby nie przesunęli) :)
Orientujesz się może w kiedy firma leasingowa dostała papiery do rejestracji? Ewentualnie, kiedy je tesla wysłała?

grissen

Zadomawiam się
Orientujesz się może w kiedy firma leasingowa dostała papiery do rejestracji? Ewentualnie, kiedy je tesla wysłała?
Tesla wysłała 24.02.2025 po południu, albo 25.02.2025 rano, bo na drugi dzień o 13:00 już dostałem mejla z info o zarejestrowaniu samochodu i blachach. Ogólnie wszystko ruszyło się po moim mejlu 24.02.2025 i dopłynięciu statku do portu.

Maciej WWA

Nowy na Forum
Cześć wszystkim,

Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie z odbiorem Modelu 3. Zamówiłem bazową wersję w kolorze białym 21.02. W aplikacji mam już pojazd zarejestrowany, wszystkie pola zaznaczone, czekam jedynie na umówienie terminu dostawy. W salonie nie potrafią mi powiedzieć, kiedy dokładnie będzie dostawa.

Czy ktoś z Was wie, jak wygląda ten proces? Kiedy zazwyczaj przyjeżdżają samochody do Ząbek – w jakie dni? I ile mniej więcej czeka się na odbiór po finalizacji formalności?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje! 😊

inter

Pionier e-mobilności
Cześć wszystkim,

Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie z odbiorem Modelu 3. Zamówiłem bazową wersję w kolorze białym 21.02. W aplikacji mam już pojazd zarejestrowany, wszystkie pola zaznaczone, czekam jedynie na umówienie terminu dostawy. W salonie nie potrafią mi powiedzieć, kiedy dokładnie będzie dostawa.

Czy ktoś z Was wie, jak wygląda ten proces? Kiedy zazwyczaj przyjeżdżają samochody do Ząbek – w jakie dni? I ile mniej więcej czeka się na odbiór po finalizacji formalności?

Jak samochód będzie na lawecie, to zadzwonia i podadzą wstepny termin odbioru.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Cześć wszystkim,

Widzę pewną zależność, ale nie zawsze, że wydają te samochody w kolejności opłacenia faktur. Zrobiłeś to około tygodnia po mnie, ja dostałem możliwość wybrania terminu odbioru w ostatni piątek, więc spodziewaj się tego z końcem tygodnia :)

Bazarack

Zadomawiam się
Cześć wszystkim,

Ja wprawdzie doświadczenia w odbiorze nie mam, bo na swoje wozidło jeszcze czekam, ale staram się zbierać info, więc podzielę się tym co wiem. W numerze VIN który powinieneś mieć już przydzielony ostatnie 6 cyfr to numer seryjny auta. Jeśli pierwsze 3 liczby mieszczą się w tym zakresie 451 - 454 to Twój samochód płynie właśnie na statku CMA CGM INDIANAPOLIS i ma dopłynąć w sobotę o godzinie 13 do portu Koper. Wtedy zostanie załadowany na lawetę (można się z samochodem połączyć przez API i sprawdzić jego stan licznika aktualny i na tej podstawie określić czy już zjechał ze statku :D). Wtedy powinieneś mieć możliwość wyboru terminu odbioru. Z tego co zauważyłem obecnie od dopłynięcia do portu do odbioru mija ~7 dni (przynajmniej jeśli chodzi o odbiór w Katowicach). Trochę mnie jednak dziwi, że masz już auto zarejestrowane, bo do tej pory myślałem, że papiery tesla wysyła dopiero jak auto jest w porcie :D