Dostawy II kw. 2025 roku

churro

Zadomawiam się
Pierwsze dostawy to około 10-12 dni od dotarcia statku do portu.
No pewnie tak będzie, dziwne że Tesla znając datę dotarcia do portu podaje losowe daty. Niektórzy co mają auto na dzisiejszym statku mają termin 3 czerwca, 8, 9 a inni 11. Ja 8.06, a skrypt podaje 5.06 więc robi się lekkie zamieszanie lepiej by było gdyby podali od razu 14.06 a potem może miło zaskoczyli :D

umcus

Pionier e-mobilności
Ciekawe jak bardzo ten skrypt kłamie, niby ETA mam 5 czerwca i to byłby idealny dzień na odbiór.
ETA to Delivery Center: 2025-06-05T00:00:00
Jak sama nazwa wskazuje, to tylko przewidywany czas dostarczenia do salonu. Nawet jeśli faktycznie wtedy dojedzie, to w zależności czy dojedzie do południa czy wieczorem/w nocy, odbiór najwcześniej będzie dnia następnego lub jeszcze kolejnego. Muszą samochód obejrzeć, rozpakować, "przetrzeć" i dopiero trafia do wydania. Poza tym transport może mieć różne przygody po drodze. U mnie np. samochód miał być w dniu x, potem dostałem info, że "cośtam" i będzie w dniu x+1, a w dniu x+1 dostałem info, że kierowca zrobił se nieplanowany przez nikogo odpoczynek i będzie w dniu x+2 ;)

Dopóki nie ustalisz w apce dnia i godziny odbioru, to niczego nie możesz być pewny. A nawet wtedy coś może się wydarzyć i przesuną dzień odbioru :) Witaj w Tesli ;)

umcus

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się czy aby na pewno moja jest na tym statku RCC - uruchomiłem skrypt przed chwilą i pokazuje o jakieś 3km większy przebieg.
Z opisu skryptu:
*od 2 do 2,5 km. Port obozów załadunkowych w Szanghaju (Nangang)

*pomiędzy 3 a 4 km. Na pokładzie statku w drodze do portu lub portów docelowych.

*pomiędzy 5 a 8 km. Rozładunek samochodu w porcie docelowym.

*pomiędzy 8 a 10 km. Wsiadanie do ciężarówki, która przewiezie Cię do SC dostaw.

churro

Zadomawiam się
@umcus @Pedr Powie ktoś z was o jakim skrypcie mówicie? Bo ten którego ja używałem pokazuje tylko takie informacje.

Order ID: XXXXXX | Status: BOOKED | Model: m3 | VIN: xxx
Reservation Date: 2025-05-13TXXXX
Delivery Window: None Vehicle
Odometer: X.XXX KM
Vehicle Routing Location: 15XXXX
ETA to Delivery Center: 2025-06-05T00:00:00
Delivery Appointment: None

umcus

Pionier e-mobilności
@umcus @Pedr Powie ktoś z was o jakim skrypcie mówicie? Bo ten którego ja używałem pokazuje tylko takie informacje.
Właśnie o tym skrypcie. Jest widocznie za wcześnie, żeby coś więcej wiedzieć. Natomiast po liczniku km możesz się dowiedzieć na jakim mniej więcej jest etapie.

churro

Zadomawiam się
Właśnie o tym skrypcie. Jest widocznie za wcześnie, żeby coś więcej wiedzieć. Natomiast po liczniku km możesz się dowiedzieć na jakim mniej więcej jest etapie.
A dzięki, trochę to mi nie pasowało bo niektórzy odbierali Tesle z 2km przebiegu ale to pewnie były modele Y z berlina które trafiały od razu na lawetę.

Najnowsze dyskusje