Dostawy II kw. 2025 roku

PrzemekTY

Nowy na Forum
Umowę na leasing z niską ratą wykupu mam podpisaną, teraz tylko czekam na VIN więc jak będzie nawet w lipcu samochód to raczej nie ma wpływu na promocyjny leasing, który mam już ogarnięty.
Niestety ma. Jak Tesla naciśnie guzik STOP promocji w lipcu to zachowasz warunki jedynie wtedy gdy podmiot, który ma udzielić leasingu zdecyduje się wziąć na siebie tą promocję. To Tesla dopłaca do tych promocji. Mam taką samą sytuację - zamówiłem w kwietniu i cisza. Pachnie coraz mocniej lipcem i nie wiadomo co się wydarzy z finansowaniem.

Pedr

Posiadacz elektryka
A zamówienie jak robiłem to wiedziałem, że ten 2024 zniknął, ale po dwóch dniach się zwolnił
Ja też już miałem zamawiać bo egzemplarz z 2024 zniknął z inventory, ale wstrzymałem się i samochód również wrócił po 1 dniu. Jedyny pewny sposób to uderzenie do doradcy i zamówienie konkretnego egzemplarza (no chyba, że tak sprzedaż im wzrosła, że wszystko zarezerwowane 🤔)

NowyTM3

Nowy na Forum
Niestety ma. Jak Tesla naciśnie guzik STOP promocji w lipcu to zachowasz warunki jedynie wtedy gdy podmiot, który ma udzielić leasingu zdecyduje się wziąć na siebie tą promocję. To Tesla dopłaca do tych promocji. Mam taką samą sytuację - zamówiłem w kwietniu i cisza. Pachnie coraz mocniej lipcem i nie wiadomo co się wydarzy z finansowaniem.
Jeśli nadadzą VIN po wyjechaniu auta z fabryki to wystawiają fakturę dla finansującego, finansujący opłaca i raczej wtedy już nie ma znaczenia czy statek płynie miesiąc, a w tym czasie tesla promocję zakończy, racja ?

PrzemekTY

Nowy na Forum
Jeśli nadadzą VIN po wyjechaniu auta z fabryki to wystawiają fakturę dla finansującego, finansujący opłaca i raczej wtedy już nie ma znaczenia czy statek płynie miesiąc, a w tym czasie tesla promocję zakończy, racja ?
Na logikę jak najbardziej racja :) Ale co gdy nie będzie VIN i całej reszty do lipca?

NowyTM3

Nowy na Forum
Na logikę jak najbardziej racja :) Ale co gdy nie będzie VIN i całej reszty do lipca?
No jak nie będzie VIN to nie wystawią faktury końcowej dla finansującego więc wtedy może być już dupa. Ale właśnie jest straszny brak informacji i sprecyzowania co i jak, niby jest ta instrukcja opisująca cały proces, ale u mnie nijak się to ma z rzeczywistością. Sądziłem, że cały proces zakupu tesli będzie lepszym doświadczeniem