Dostawy II kw. 2025 roku

PrzemekTY

Nowy na Forum
Umowę na leasing z niską ratą wykupu mam podpisaną, teraz tylko czekam na VIN więc jak będzie nawet w lipcu samochód to raczej nie ma wpływu na promocyjny leasing, który mam już ogarnięty.
Niestety ma. Jak Tesla naciśnie guzik STOP promocji w lipcu to zachowasz warunki jedynie wtedy gdy podmiot, który ma udzielić leasingu zdecyduje się wziąć na siebie tą promocję. To Tesla dopłaca do tych promocji. Mam taką samą sytuację - zamówiłem w kwietniu i cisza. Pachnie coraz mocniej lipcem i nie wiadomo co się wydarzy z finansowaniem.

Pedr

Posiadacz elektryka
A zamówienie jak robiłem to wiedziałem, że ten 2024 zniknął, ale po dwóch dniach się zwolnił
Ja też już miałem zamawiać bo egzemplarz z 2024 zniknął z inventory, ale wstrzymałem się i samochód również wrócił po 1 dniu. Jedyny pewny sposób to uderzenie do doradcy i zamówienie konkretnego egzemplarza (no chyba, że tak sprzedaż im wzrosła, że wszystko zarezerwowane 🤔)

NowyTM3

Zadomawiam się
Niestety ma. Jak Tesla naciśnie guzik STOP promocji w lipcu to zachowasz warunki jedynie wtedy gdy podmiot, który ma udzielić leasingu zdecyduje się wziąć na siebie tą promocję. To Tesla dopłaca do tych promocji. Mam taką samą sytuację - zamówiłem w kwietniu i cisza. Pachnie coraz mocniej lipcem i nie wiadomo co się wydarzy z finansowaniem.
Jeśli nadadzą VIN po wyjechaniu auta z fabryki to wystawiają fakturę dla finansującego, finansujący opłaca i raczej wtedy już nie ma znaczenia czy statek płynie miesiąc, a w tym czasie tesla promocję zakończy, racja ?

PrzemekTY

Nowy na Forum
Jeśli nadadzą VIN po wyjechaniu auta z fabryki to wystawiają fakturę dla finansującego, finansujący opłaca i raczej wtedy już nie ma znaczenia czy statek płynie miesiąc, a w tym czasie tesla promocję zakończy, racja ?
Na logikę jak najbardziej racja :) Ale co gdy nie będzie VIN i całej reszty do lipca?

NowyTM3

Zadomawiam się
Na logikę jak najbardziej racja :) Ale co gdy nie będzie VIN i całej reszty do lipca?
No jak nie będzie VIN to nie wystawią faktury końcowej dla finansującego więc wtedy może być już dupa. Ale właśnie jest straszny brak informacji i sprecyzowania co i jak, niby jest ta instrukcja opisująca cały proces, ale u mnie nijak się to ma z rzeczywistością. Sądziłem, że cały proces zakupu tesli będzie lepszym doświadczeniem

churro

Zadomawiam się
Jak coś to auta ze statku który przypłyną pod koniec maja ciągle oczekują na lawety. Podobno Poznań ma już zaplanowane transporty, a Warszawa się obija dlatego niektórzy jak ja nie mają informacji o odbiorze.