Dostawy III kwartał

swistak

Posiadacz elektryka
Opłacony w całości w Tesli, czy w jakimś leasingu? Tesla chyba nie wystawia FV i nie przyjmuje kasy tak wcześnie.
No właśnie. TeslaPL bardzo łatwo i chętnie przytula pieniążki i je przetrzymuje.
Każą sobie płacić do 3 dni od otrzymania VINu!!! I mój leasingodawca oczywiście opłacił pełną FV.
Ponadto jak się upomniałem o opłatę rezerwacyjną 1200zł - to odpowiedzieli, że będzie zwrócona do miesiąca od daty odebrania auta.
Nie wiem jak u Was ale ja mam w umowie że pierwszą ratę leasingową płacę w kolejnym miesiącu po odbiorze auta. Odbiorę 30.09 - rata startuje w październiku. Odbiorę 1.10 - rata startuje w listopadzie itd.

Wezu72

Zadomawiam się
No właśnie. TeslaPL bardzo łatwo i chętnie przytula pieniążki i je przetrzymuje.
Każą sobie płacić do 3 dni od otrzymania VINu!!! I mój leasingodawca oczywiście opłacił pełną FV.
Ponadto jak się upomniałem o opłatę rezerwacyjną 1200zł - to odpowiedzieli, że będzie zwrócona do miesiąca od daty odebrania auta.
Nie wiem jak u Was ale ja mam w umowie że pierwszą ratę leasingową płacę w kolejnym miesiącu po odbiorze auta. Odbiorę 30.09 - rata startuje w październiku. Odbiorę 1.10 - rata startuje w listopadzie itd.
Dokładnie tak samo u mnie

krzyss

Pionier e-mobilności
U mnie również w apce pojawił się vin, gdzieś czytałem że vin pojawia się tydz przed dostawą to prawda?
Nie, auta jeszcze plyna to potrzebujesz 2-3 tygodnie a realnie pewnie po 15 wrzesnia

inter

Pionier e-mobilności
VIN z reguły był nadawany jak statek dopływał do kanału Sueskiego, teraz jak mija Południową Afrykę.
Ja VIN dostałem, na miesiąc przed odbiorem.