Dostawy Y Juniper - 2025

kubit

Entuzjasta
Pewnie tak, ale ryzyko dostawy dopiero w lipcu – a co za tym idzie, utrata promocyjnego finansowania – skutecznie przekonały mnie do wyboru czarnego wnętrza :) Przy moich parametrach leasingu to oszczędność rzędu 20k zł netto.
Przepraszam ale dlaczego jest ryzyko utraty promocji na leasing? Ja też czekam na swój egzemplarz, podejrzewam że będzie faktycznie dopiero w lipcu. Umowę mam podpisaną, czekam na Vin, nikt z santandera nie ostrzegał że jeśli długo to potrwa to wycofają się z umowy. W warunkach było tylko że trzeba odebrać do 5 czy 7 dni od momentu dostawy. Wiesz coś o tym więcej?

pf10711

Nowy na Forum
Przepraszam ale dlaczego jest ryzyko utraty promocji na leasing? Ja też czekam na swój egzemplarz, podejrzewam że będzie faktycznie dopiero w lipcu. Umowę mam podpisaną, czekam na Vin, nikt z santandera nie ostrzegał że jeśli długo to potrwa to wycofają się z umowy. W warunkach było tylko że trzeba odebrać do 5 czy 7 dni od momentu dostawy. Wiesz coś o tym więcej?
Najlepiej pewnie zapytać bezpośrednio Santander, natomiast nawet na tym forum ktoś wspominał, że promocyjne finansowanie obowiązuje do końca czerwca (z kolei w USA do połowy czerwca).

Plus to nie kwestia wycofania się z umowy, tylko ważności decyzji kredytowej — w końcu faktura końcowa nie została jeszcze opłacona. Zakładam, że w pewnym momencie decyzja kredytowa dotycząca Twojego leasingu (uwzględniająca promocyjne finansowanie) wygaśnie. Jeśli w tym czasie Tesla zakończy promocję, nowa decyzja kredytowa będzie już wydana na innych warunkach.

kwanio

Nowy na Forum
Najlepiej pewnie zapytać bezpośrednio Santander, natomiast nawet na tym forum ktoś wspominał, że promocyjne finansowanie obowiązuje do końca czerwca (z kolei w USA do połowy czerwca).

Plus to nie kwestia wycofania się z umowy, tylko ważności decyzji kredytowej — w końcu faktura końcowa nie została jeszcze opłacona. Zakładam, że w pewnym momencie decyzja kredytowa dotycząca Twojego leasingu (uwzględniająca promocyjne finansowanie) wygaśnie. Jeśli w tym czasie Tesla zakończy promocję, nowa decyzja kredytowa będzie już wydana na innych warunkach.
to wszystko potwierdzone informacje? - czy takie pisanie żeby namieszać ludziom w głowach?
decyzja kredytowa która ma ograniczoną ważność jest potrzebna do zawarcia umowy. Po zawarciu umowy i dokonaniu OW - zostaje oczekiwanie na "wymarzoną konfigurację" ;)

kubit

Entuzjasta

To by było co najmniej dziwne żeby wycofywali się z umowy wcześniej dogadanej bo dla nowych klientów jest już mniej atrakcyjna oferta. Skoro dostali wpłatę wstępną i przysłali nawet fakturę do tego. W umowie nie ma ani słowa o tym że jeśli nie odbierze się przedmiotu leasingu przed 30 czerwca to automatycznie ona wygasa.
Tak czy inaczej jutro zapytam opiekuna z SCM i wrócę tutaj z odpowiedzią jaką uzyskałem.

Koshotzkee

Zadomawiam się
Bzdury piszą ludziska. Dla zamówień po 30 kwietnia jest promocyjne oprocentowanie. Ktoś powiela niepotwierdzone. Pytałem w smr i potwierdzili mi. Ja mam szacunkowy termin odbioru w lipcu a umowe podpisałem dziś i tam jest Zawarte jakie ma oprocentowanie.

margielm

Zadomawiam się
w tych promocjach teslowych często jest że "samochód musi być odebrany przed końcem [MIESIAC]".
nie mówie, ze tak jest w tym przypadku - ale też nie ma w tym nic dziwnego.

margielm

Zadomawiam się
Zamwienie wczoraj około 8, około 10 pojawił się VIN. Skrypt pokazuje że samochód dotrze do miejsca odbiory 12 czerwca.
Wydaje się więc, że nie jest już "od ręki" - jak to było wcześniej. Może coś ze sprzedażą ruszyło, przystopowali z produkcją, albo po prostu tak mi się trafiło ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Zamwienie wczoraj około 8, około 10 pojawił się VIN. Skrypt pokazuje że samochód dotrze do miejsca odbiory 12 czerwca.
Wydaje się więc, że nie jest już "od ręki" - jak to było wcześniej. Może coś ze sprzedażą ruszyło, przystopowali z produkcją, albo po prostu tak mi się trafiło ;)
Zamawiasz 4 a odbior 12 to to jest od reki jednak… to nie hotdog na orlenie :)