Bronek
Pionier e-mobilności
Wg Prezesa biale jest czarneNo trudno z tym polemizować![]()
Wg Prezesa biale jest czarneNo trudno z tym polemizować![]()
Przepraszam ale dlaczego jest ryzyko utraty promocji na leasing? Ja też czekam na swój egzemplarz, podejrzewam że będzie faktycznie dopiero w lipcu. Umowę mam podpisaną, czekam na Vin, nikt z santandera nie ostrzegał że jeśli długo to potrwa to wycofają się z umowy. W warunkach było tylko że trzeba odebrać do 5 czy 7 dni od momentu dostawy. Wiesz coś o tym więcej?Pewnie tak, ale ryzyko dostawy dopiero w lipcu – a co za tym idzie, utrata promocyjnego finansowania – skutecznie przekonały mnie do wyboru czarnego wnętrzaPrzy moich parametrach leasingu to oszczędność rzędu 20k zł netto.
Najlepiej pewnie zapytać bezpośrednio Santander, natomiast nawet na tym forum ktoś wspominał, że promocyjne finansowanie obowiązuje do końca czerwca (z kolei w USA do połowy czerwca).Przepraszam ale dlaczego jest ryzyko utraty promocji na leasing? Ja też czekam na swój egzemplarz, podejrzewam że będzie faktycznie dopiero w lipcu. Umowę mam podpisaną, czekam na Vin, nikt z santandera nie ostrzegał że jeśli długo to potrwa to wycofają się z umowy. W warunkach było tylko że trzeba odebrać do 5 czy 7 dni od momentu dostawy. Wiesz coś o tym więcej?
to wszystko potwierdzone informacje? - czy takie pisanie żeby namieszać ludziom w głowach?Najlepiej pewnie zapytać bezpośrednio Santander, natomiast nawet na tym forum ktoś wspominał, że promocyjne finansowanie obowiązuje do końca czerwca (z kolei w USA do połowy czerwca).
Plus to nie kwestia wycofania się z umowy, tylko ważności decyzji kredytowej — w końcu faktura końcowa nie została jeszcze opłacona. Zakładam, że w pewnym momencie decyzja kredytowa dotycząca Twojego leasingu (uwzględniająca promocyjne finansowanie) wygaśnie. Jeśli w tym czasie Tesla zakończy promocję, nowa decyzja kredytowa będzie już wydana na innych warunkach.
To by było co najmniej dziwne żeby wycofywali się z umowy wcześniej dogadanej bo dla nowych klientów jest już mniej atrakcyjna oferta. Skoro dostali wpłatę wstępną i przysłali nawet fakturę do tego. W umowie nie ma ani słowa o tym że jeśli nie odbierze się przedmiotu leasingu przed 30 czerwca to automatycznie ona wygasa.Najlepiej pewnie zapytać bezpośrednio Santander, natomiast nawet na tym forum ktoś wspominał, że promocyjne finansowanie obowiązuje do końca czerwca (z kolei w USA do połowy czerwca).
Plus to nie kwestia wycofania się z umowy, tylko ważności decyzji kredytowej — w końcu faktura końcowa nie została jeszcze opłacona. Zakładam, że w pewnym momencie decyzja kredytowa dotycząca Twojego leasingu (uwzględniająca promocyjne finansowanie) wygaśnie. Jeśli w tym czasie Tesla zakończy promocję, nowa decyzja kredytowa będzie już wydana na innych warunkach.
Zamawiasz 4 a odbior 12 to to jest od reki jednak… to nie hotdog na orlenieZamwienie wczoraj około 8, około 10 pojawił się VIN. Skrypt pokazuje że samochód dotrze do miejsca odbiory 12 czerwca.
Wydaje się więc, że nie jest już "od ręki" - jak to było wcześniej. Może coś ze sprzedażą ruszyło, przystopowali z produkcją, albo po prostu tak mi się trafiło![]()