Dostawy Y Juniper - 2025

umcus

Pionier e-mobilności
Witam, przepraszam że piszę w tym wątku, ale nie pamiętam w którym była dyskusja o ubezpieczeniu OC AC, ktoś tam podawał kontakt do dobrego agenta. Ile płacicie za OC AC z naprawami w autoryzowanym serwisie? Pozdrawiam
Ja akurat korzystałem z Polismate - Dominik Kasztelaniec, jest Ingreen360 Daniela Grzyba czy jeszcze parę się znajdzie. Ktoś tu na forum gdzieś się ujawniał, ale nie pamiętam w którym wątku :) Cena zależy od indywidualnych zniżek czy rejonu. Orientacyjnie musisz liczyć z 4-6 kpln.

margielm

Zadomawiam się
ja polecam jeszcze Lider ubezpieczenia (znany z "Na prąd po polsce") - naprawdę dobra oferta. Polismate też jest super. Ingreen360 polecam odpuścić - oni są znacząco drożsi (tak z 20% ) od pozostałych (ale mogę być uprzedzony bo ja filmów Daniela Grzyba nie trawię).

edit: sprawdziłem jeszcze raz ofertę ingreen i z tym 20% trochę przesadziłem.. dostałem od nich 2 oferty i jedna z nich jest faktycznie droższa o 20% - ale druga jest też druga droższa o jakieś 11%.

Last edited:

nedro

Zadomawiam się
Witam, przepraszam że piszę w tym wątku, ale nie pamiętam w którym była dyskusja o ubezpieczeniu OC AC, ktoś tam podawał kontakt do dobrego agenta. Ile płacicie za OC AC z naprawami w autoryzowanym serwisie? Pozdrawiam
5200 w Hestii, z ubezpieczeniem szyb i maksymalnym assistancem, brak amortyzacji (konsumpcji sumy ubezpieczenia), wariant naprawy z AC serwisowy (ASO)

Krk

Posiadacz elektryka
ja polecam jeszcze Lider ubezpieczenia (znany z "Na prąd po polsce") - naprawdę dobra oferta. Polismate też jest super. Ingreen360 polecam odpuścić - oni są znacząco drożsi (tak z 20% ) od pozostałych (ale mogę być uprzedzony bo ja filmów Daniela Grzyba nie trawię).

edit: sprawdziłem jeszcze raz ofertę ingreen i z tym 20% trochę przesadziłem.. dostałem od nich 2 oferty i jedna z nich jest faktycznie droższa o 20% - ale druga jest też druga droższa o jakieś 11%.
ja dostałem z Ingreen360 2000 zł droższą polisę niż mam z Warty

damiano

Zadomawiam się
Juniper LR RWD zamówiony. (-:

Stealth Grey, koła 19" i czarne wnętrze. Po kilku dniach (zamówiony 7 czerwca) nadal brak VINu, ale podobno powinien być na dniach. Dostawę pokazuje na czerwiec póki co.

Czy ktoś zna jakieś listy kontrolne do wydrukowania i zabrania ze sobą na odbiór?
Pojawił się VIN, odbiór w przyszłym tyg. :)

Więc teoretycznie od zamówienia do odbioru okołu dwu tygodni (jeśli potwierdzi się przyszły tydzień).

margielm

Zadomawiam się
No to u mnie historia wyglada aktualnie tak..
1. samochód zamówiony 4 czerwca około 8 rano (AWD, quicksilver, czarne wnętrze)
2. VIM dostałem w ciagu 2 godzin
3. wstępna dostawa samochodu na 10 czerwca
4. kilka dni później dostawa zmieniła się na 18 czerca, a 2h później na 12 czerca (skrypt)
5. 7 czerwca ustaliłem z teslą termin odbioru 12 czerwca (czwartek) o 12:00 (piękna data...) i powiedzieli, że jeszcze się będą kontaktowali jak samochód do nich dojedzie (w tym czasie nadal nie miałem rejestracji)
6. 11 czerwca (środa) wciąż nie miałem info o rejestracji z leasingu ani żadnego kontaktu z tesli (to w nawiązaniu do kogos kto wcześniej pisał jak to kontakt/proaktywnosć ludzi z Tesli się poprawił :D )
7. zadzwoniłem do tesli i pytam czy jutro mam ten odbiór czy nie w końcu... powiedzieli, żę zaraz do mnie oddzwonią
8. oddzwonili do mnie 3 minuty później u mówią, że jednak samochodu jeszcze u nich nie ma i, ze jednak tego odbioru następnego dnia mieć nie będę.. i że będą się kontaktować kiedy bedą wiedzieć coś więcej
9. chyba w poniedziałek miniony w końcu do mnie zadzwonili i jestem umówiony na odbiór samochodu na czwartek 26 czerwca

liczyłem, że pojadę nowym samochodem na długi weekend, a tu dupa.. no ale najbardziej mi się nie podoba że miałem zerowy kontakt od tesli na temat odbioru i to ja musiałem do nich dzwonić. :/

umcus

Pionier e-mobilności
liczyłem, że pojadę nowym samochodem na długi weekend, a tu dupa.. no ale najbardziej mi się nie podoba że miałem zerowy kontakt od tesli na temat odbioru i to ja musiałem do nich dzwonić. :/
No właśnie. Cały czas zadowolenie najbardziej zależy od kontaktu - jak trafisz na właściwą osobę, to będziesz zadowolony, jak trafisz tak jak Ty, to jak widać na załączonym obrazku. Za to ciekawa sprawa z tą obsuwą dwutygodniową. Niby można zwalić to na karb quicksilvera - z racji najwyższej dopłaty za lakier schodzi ich najmniej, ale... nadal dziwne. A leasing kiedy ogarnął tablice?

margielm

Zadomawiam się
no włąśnie.. to też dziwna sprawa - bo dopiero w miniony poniedziałek.. tesla dopiero wysłała dokumenty w piatek (13 czerwca) także jak nie wiem jak oni to wszystko skoordynowali.. przypominam że odbiór miał być 12, a oni dopiero 13 wysłali dokumenty do leasingu...

a co do lakieru.. to zgadza się.. najdroższy razem z czerwonym.. ale właśnie myślałem ze ten jest najbardziej popularny - wydaje mi się, że tych widzę najwięcej na drogach (nawet jeden jest w ożarowie mazowieckim gdzie mieszkam - moze kolega jest na forum ? ;))