Informacja dla czekających, na świeżo po odbiorze LR:
- po godzinnych oględzinach nic do zgłoszenia przy odbiorze, wszystko bardzo dobrze spasowane w czasie jazdy nic nie skrzypi, świszczy, piszczy czy co tam kto słyszał.
- o nowym silniku już pisałem. Różnicę ciężko ocenić w porównaniu do starszych modeli którymi miałem okazje jeździć. Gdzieś na zagranicznych forach pisali ze niby głośniejszy ale ja nic nie słyszę. Zużycie energii na S7 przy prędkościach wyższych od dozwolonej po przejechanych 200 km to 183 KWH
- bateria z wyliczeń wzorem z komputera ( zużycie x zasieg / procent baterii) to 74.5 KWH z buforem poniżej zera. Nie wiem jak z prędkościami ładowania bo nie miałem okazji skorzystać z SC.
- maska zyskała nowe mocowania z aktywna ochrona pieszych
- podobno w trunku zmienili konstrukcyjnie mocowanie klapy przy siłowniku ( nie porównywałem i jest to info od sprzedawcy ) nie powinno być już problemów z ocieraniem o słupek C przy wyższych temperaturach
- jest cicho , nawet ciszej niż w demo, czyli pierwszej wersji LR 2021 która jeździłem na jeździe próbnej, a miała już podwójne szyby
- jest boombox, póki co tylko na postoju i przy summon
- summon działa w przód i w tył i robi to dość sprawnie
- jest oświetlenie ambient w schowkach drzwi i są w nich gumowe maty antypoślizgowe
- z minusów jedynie brakuje regulacji podparcia lędźwiowego w fotelu pasażera i nie pojawiły się kilometry z refferala w aplikacji. Może się pokażą po jakimś czasie bo zwrotu opłaty za zamówienie tez jeszcze nie dostałem .
Teraz tylko czekam na włączenie accelaration boost 👹