Dotacja a kradziez/szkoda calkowita

Twenty

Zadomawiam się
Dzien dobry, mam taka zagwostke, co w sytuacji gdy biore auto w 2 letni najem, wplata wlasna to kwota dotacji i przykladowo za 3-4 miesiace auto zostanie skradzione albo bede mial szkode calkowita.

Rozumiem ze w takiej sytuacji przepada dotacja oraz wklad wlasny ktory wplacilem?

A co gdy juz dostane zwrot dotacji i ukradna auto lub bedzie szkoda przed uplywem 2 lat?

jan23

Nowy na Forum
W razie szkody całkowitej lub kradzieży , dotacja przekazywana jest w wysokości proporcjonalnej do okresu utrzymania trwałości projektu, z naszej polisy lub weksla na rzecz Funduszu. I to z odsetkami. Dostałem odpowiedź, iż w takim przypadku , program dopuszcza ponowne złożenie nowego wniosku. Co do premii za zezłomowanie, jeśli ktoś korzystał, to sami chyba nie wiedzą. Twierdzą że do zwrotu i też z odsetkami. Podobno wyjaśniają temat w ministerstwie. Ta ich umowa to jakaś kpina, traktują wnioskodawcę jak złodzieja. Nie wiem jak odzyskają pieniądze w przypadku np. szkody całkowitej likwidowanej z polisy sprawcy wypadku który wnioskodawcą nie jest.