Pełna zgoda, tm3 jest zgrabniejsza i ładniejsza, a TM3HL to już w ogóle bez porównania. Natomiast ja mam dużo ładniejsze auto z dobrą prezencją na drodze ale co z tego jak stoi w garażu i zapuszcza korzenie 😅Tesla Y zapewne jest bardziej praktyczna ale niestety mocno pokraczna. Może nie jest to uroda Multipli niemniej ten sam kierunek - zwłaszcza jak się patrzy z przodu. To moja osobista i subiektywna ocena
Prawda. Myślałem, że znalazłem takie porównanie, gdyż IIHS zmieniło procedurę „moderate overlap front” w sposób nie wpływający na zachowanie samochodu (dodali dodatkowe czujniki) i powtórzyli test na Tesli z 2022 roku (pierwotny był na 2021). https://www.iihs.org/ratings/vehicle/Tesla/model-y-4-door-suv/2023Pierwszy wypust, ja piszę o tym co jest obecnie, żeby ten spór rozstrzygnąć trzeba by rozbić ygreka bez odlewów i ygreka z odlewami.
I tak i nie, ja bym się jednak wolał przekonać, że źle myślę i zobaczyć takie porównanie. Jak weźmiesz dwie mikrofibry i je przyszyjesz jedna do drugiej i zaczniesz we dwie osoby ciągnąć jedna za jeden koniec druga za drugi to jak myślisz gdzie się rozerwą?Ja bym się tym nie sugerował - czy jest odlew, czy nie , tylko czy jest auto bezpieczne. A oba typy takie są, bo testy zderzeniowe też wypadły b dobre w wersji bez odlewów .
Co by mnie obchodzi, jak jest zbudowane, jak i tak nie mam gwarancji , że przeżyję wypadek . Czy nie lepiej sprawdzić a propos kupna samochodu jak w danym kraju działa OIOM?
Jeszcze nie kupione a już klepiecie im blachy.
Problem wyboru wg mnie tkwi w tym czy wybrać szybszą, dynamiczniejszą jazdę w Tm3 i TERAZ Z PRZEWAGĄ KOMFORTU (siedzenia np) czy Ygreka przed liftingiem nieuniknionym? Do, którego się lepiej wsiada, więcej i łatwiej zapakuje. Jest ale... jw będą w nim chyba zmiany (siedzenia i ekran tylny)
Na całym świecie robi się testy zderzeniowe i to póki co jest jedyny wyznacznik. Odlewy są aby technologicznie zoptymalizować produkcję i koszty osiągnięcia danego efektu. Wykonuje się je z odpowiedniej ilości i grubości materiału aby osiągnąć to samo co w dotychczasowej technologii a niekoniecznie osiągnąć coś więcej.I tak i nie, ja bym się jednak wolał przekonać, że źle myślę i zobaczyć takie porównanie. Jak weźmiesz dwie mikrofibry i je przyszyjesz jedna do drugiej i zaczniesz we dwie osoby ciągnąć jedna za jeden koniec druga za drugi to jak myślisz gdzie się rozerwą?
To jest tylko prosty przykład, że najprawdopodobniej pierwsze podda się łączenie. Chyba wyczerpaliśmy temat.Na całym świecie robi się testy zderzeniowe i to póki co jest jedyny wyznacznik. Odlewy są aby technologicznie zoptymalizować produkcję i koszty osiągnięcia danego efektu. Wykonuje się je z odpowiedniej ilości i grubości materiału aby osiągnąć to samo co w dotychczasowej technologii a niekoniecznie osiągnąć coś więcej.
A co do twoich ściereczek - szkoda że się w zeszłej kadencji sejmu nie zalapales na na pracę eksperta komisji - tam co prawda nie na sciereczkach z mikrofibry ale na puszkach po piwie, parówkach i foliowych namiotach analizowano katastrofy lotnicze, a wypadki samochodów są tu pokrewne