Oklej 3 na złoto. Wyjdzie taniej, ale wyglądać będzie drożej.Tesla Y wygląda na droższy samochód
Nie wiem czy drożej ale pokraczniej. Niestety nie wygląda to na SUVa stworzonego konsekwentnie od podstaw ale auto przebudowane (podwyższone) z sedana - czy tam jaką formę ma Trójka. Mnie tesla Y troche przypomina amfibie nie wiem czemu. To oczywiście kwestia subiektywna zwłaszcza że Y cieszy się większym powodzeniem.Ostatnio w Bonarce przyglądałem się 3 higlander oraz Y i jednak Y sprawia lepsze wrażenie. Tesla 3 jest ładna, wygląda nowocześniej, jednak Y jest dostojniejszy. Tesla Y wygląda na droższy samochód![]()
Zgadzam się, jako pilotowi Tesla Model 3 przypomina smukły szybowiec, a Y latające żelazko, albo samolot do gaszenia pożarów z wielgaśnie nadmuchanym kadłubem.Nie wiem czy drożej ale pokraczniej. Niestety nie wygląda to na SUVa stworzonego konsekwentnie od podstaw ale auto przebudowane (podwyższone) z sedana - czy tam jaką formę ma Trójka. Mnie tesla Y troche przypomina amfibie nie wiem czemu. To oczywiście kwestia subiektywna zwłaszcza że Y cieszy się większym powodzeniem.
ID.Buzz - jak na Volkswagena jest całkiem ładny i udany. Ktoś nawet na ogólnym forum oferował dzisiaj nowe w przedziale 250-280 tys ale szczegóły nie poznałem.Ten segment, czyli małe SUVy crossovery tak wyglądają. W BMW było nawet gorzej z 10 lat temu. Nie pamiętam jaki to był model ale w X4 jest podobnie. Wygląda jak sedan podniesiony do góry. W większych to lepiej wygląda.
Mi ogólnie wygląd nie przeszkadza, ważniejsza jest użyteczność. Mały minivan jest lepszy do SUVa ale ich jeszcze nie ma w formie elektrycznej bo popyt mały, jak już coś jest to trochę mało wydajne i z przymala baterią. Nie mogę się doczekać na tego od Tesli.
Fajny ale to Van, wozimy mnóstwo zmarnowanej przestrzeni nad głową. Lepiej niższy a w razie potrzeby dać boks na dach. Do miasta spoko ale w trasę lepiej Toyota Sienna czy Chrysler Pacyfica tylko na prąd.ID.Buzz - jak na Volkswagena jest całkiem ładny i udany. Ktoś nawet na ogólnym forum oferował dzisiaj nowe w przedziale 250-280 tys ale szczegóły nie poznałem.
Dalekie podróże - tylko taka pozycja. No i dużo miejsca żeby zmieniać pozycję a nie całe 10h jazdy w pozycji wymuszonej sportowymi fotelami. Ale do podróży po kraju i lataniu po mieście i okolicach niższy samochód daje lepszą orientację i świadomość sytuacyjną.Wolę pozycje bardziej krzesełkową mimo że nie mam problemu z wysiadaniem i zdrowe kolana